Folyamatosan gyorsult első F3-as hétvégéjén Tóth László

A várakozásoknak megfelelően teljesített első Formula–3-es versenyhétvégéjén a Campos Racing színeiben Tóth László. Elmondása szerint egész hétvégén megbízható teljesítményt és konstans fejlődést mutatott a magyar versenyző.

bar_gp_dl-4499.jpg

A Formula–1-es Spanyol Nagydíj hétvégéjén a Formula–3 2021-es szezonja is elrajtolt, ami azért is különleges volt, mert 2012 óta először versenyez magyar érdekeltség a sorozatban. Tóth László a szombati futamokon 27. és 23. lett, vasárnap pedig a 26. helyen zárt, miközben mindhárom alkalommal a 27. rajtkockát foglalhatta el – az időmérős köre pedig egy másodperccel volt jobb, mint amit a szabadedzésen futott.

„Természetesen már az első napon sok tapasztalatot gyűjtöttem és rengeteget tanultam, például arról, hogy a Formula–1-es mezőny milyen komoly szinten felgumizza a pályát. Egy kicsit meg is lepett, hogy mennyivel gyorsabban lehetett menni, miután előttünk F1-es szabadedzést rendeztek” – jegyezte meg Tóth még a pénteki nap kapcsán a médiacsapata által a Braking News Motorsportnak eljuttatott közleményben.

bar_gp_sr-7724.jpg

„Nagyon sokat tanultam az első hétvége során, és mivel mindhárom versenyen célba értem, ezzel nagyon értékes tapasztalatokat szereztem” – értékelte hétvégéjét a Campos Racing magyar versenyzője. – „Természetesen sok munka vár még ránk a csapattal, de van egy jó kiindulási alapunk, amire tudunk építkezni. Ahogyan már a szezon előtt is elmondtam, jelenleg nem helyezésekben gondolkodunk, hanem abban, hogy folyamatos legyen a fejlődés, és ez most ezen a hétvégén meg is mutatkozott.”

A barcelonai hétvége, mint arról az elmúlt napok folyamán beszámoltunk, Alekszandr Szmoljar, Olli Caldwell, végül a pole pozíciós Dennis Hauger győzelmét hozta. Továbbra is Spanyolországban marad az F3-as mezőny, szerdán és csütörtökön ugyanis kollektív tesztet tartanak Jerezben. A bajnokság június 25-e és 27-e között, a Paul Ricard-i pályán folytatódik majd.

Fotó: Dutch Photo Agency / Tóth László Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316527914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása