F1: Megint az időmérő előtt villant nagyot Verstappen
Formula–1 2021: Spanyol Nagydíj – 3. szabadedzés

Azok után, hogy péntek délután nem remekelt a Red Bull, a szombati időmérő előtt Max Verstappen visszarepítette az élre. Egyedül a holland tudott 1:17-es időt autózni a harmadik szabadedzésen Barcelonában.

si202105080105_news.jpg

Összességében higgadt, időjárás szempontjából is kedvező körülmények között készülhetett a mezőny a Formula–1-es Spanyol Nagydíj időmérőjére. A pénteki napon látott Mercedes-előnyt követően az utolsó, harmadik szabadedzésen visszavágott Max Verstappen a Red Bull-lal, a holland egyedüliként bemenve 1:18 alá volt a leggyorsabb, ami azt igazolja a második edzésen látott kisiklás nem tükrözte az RB16B valós tempóját.

A második helyen Lewis Hamilton végzett, míg a másik mercedeses, Valtteri Bottas elé vágva a két Ferrari zárt a 3-4. helyen, Charles Leclerc–Carlos Sainz sorrendben. Az első ötöst Lando Norris követte a hatodik pozícióban, ám a McLaren britje a pályát is elhagyta a 10-es kanyarban, ahol az első edzésen Robert Kubica a kavicságban ragadt.

Mögötte Pierre Gasly (AlphaTauri), valamint csapattársa, Daniel Ricciardo bukkant fel az eredményjelzőn, míg a másik Red Bull-os, Sergio Pérez előtt, kilencedikként zárva Kimi Räikkönen a defektje ellenére is befért a legjobb tízbe. Mint kiderült, a 2007-es világbajnok Alfa Romeóján egy törmelék vágta ki a jobb hátsó gumit.

Nem találta pénteki tempóját az Alpine, a hazai pályán versenyző Fernando Alonso és Esteban Ocon is a TOP-10-en kívül találta magát, a 11. és a 13. köridőt autózva. Folytatás 15:00-tól az időmérő edzéssel, amit az M4 Sporton követhetünk élőben.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6116526362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása