A nevető ötödik nyert – Schumacherék az élen ütköztek az F3-ban
Formula–3 2021: Barcelona – 2. sprintfutam

Fordulatos második sprintversenyt hozott szombat délután a barcelonai F3-as hétvége: két baleset is történt az élen, így a sokáig az ötödik helyen haladó Olli Caldwell szerezte az első sikerét.

02_olli_caldwell_victor_martins_c_formula_motorsport_limited.JPG

A délelőtti első sprintverseny értelmében Enzo Fittipaldi indulhatott az élről az F3-asok második futamán, de már az első kör végén szükség volt a biztonsági autóra Alekszandr Szmoljar és Logan Sargeant balesete miatt. Az ART Grand Prix orosz és a Charouz Racing System amerikai pilótája azután ütötték ki egymást már a 2-es kanyarban, hogy előbbi összeakadt a tridentes Clément Novalakkal a célegyenes végén, aminek következtében defektet kapott.

A kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi unokája az újraindítást követően is tartotta a vezetést. David Schumacher azonban a 12. körben megelőzte Fittipaldit a DRS-sel, így az élre tört a Tridenttel. A Charouz Racing System brazilja azonban nem akart már féltávnál lemondani a győzelemről, így három körrel később visszatámadt, de a próbálkozásnak baleset lett a vége: összeakadt az 1-2-es kanyarkombinációban Ralf Schumacher fia és Fittipaldi, ami miatt újra jelenése volt a pályán Bernd Mayländernek.

Schumacher autója a falban kötött ki, de Fittipaldi is kiállni kényszerült. Ezt követően Matteo Nannini és Dennis Hauger küzdhetett meg a győzelemért, de elődjeik sorsára jutottak: az utolsó előtti körben a Prema norvégja belső íven próbált előzni, és hiába hagyott neki elég helyet az olasz, meg-, majd belecsúszott a HWA-ba, így érdemben számukra is befejeződött a verseny.

Nanniniék balesete Olli Caldwell állt az élre, ám őt még egy korántsem kockázatmentes manőverrel megtámadta őt az Alpine felfedezettje, az MP Motorsportnál versenyző Victor Martins, a francia azonban kénytelen volt leszaladni a pályáról – Caldwell így szerezte meg első F3-as győzelmét. Mögötte kevesebb mint egy másodperccel lemaradva Martins futott be a második helyen, a dobogó legalsó fokára pedig a Mercedes juniorprogramjába bekerülő Frederik Vesti állhatott fel az ART Grand Prix-vel.

03_ollie_caldwell_victor_martins_frederik_vesti_c_formula_motorsport_limited.JPG

Két évvel ezelőtti súlyos balesete utáni visszatérő hétvégéjén begyűjtötte első pontját Juan Manuel Correa, de megsüvegelendő teljesítményt nyújtott Arthur Leclerc is, aki tizenhat pozíciót javított, ám miután a délelőtti defektje miatt csak a mezőny végéről indulhatott, a 12. helyen végzett a monacói. Tóth László ezúttal a 24. helyen futott be, míg Amaury Cordeel a 17., Lorenzo Colombo pedig a 23. pozícióban haladva kapta meg a kockás zászlót a Campos Racinggel.

A második versenyt 22:30-tól, felvételről tűzi műsorra az M4 Sport. A hétvége utolsó összecsapását, a főfutamot vasárnap 12:05-től rendezik, amit már élőben közvetít a közszolgálati sportcsatorna, az élről pedig Hauger vághat neki az újabb 22 körös távnak.

A második sprintverseny végeredménye:

f3-2021-barcelona-masodik_futam.jpg

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4916526696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása