F1: Újabb szakembereket csapott le a Mercedes kezéről a Red Bull

A pályán kívül is folytatódik a Mercedes és a Red Bull harca: a Milton Keynes-i gárda nagy erőkkel szivattyúzza el a brackley-i együttes motorrészlegének kulcsembereit – újabb öt szakember átcsábítását jelentették be.

m265715.jpg

Ahogyan az sejthető volt, Ben Hodgkinson érkezése még csak a kezdet volt a Red Bull Powertrains erősítése szempontjából, csütörtökön ugyanis bejelentette a csapat, hogy újabb öt, jelenleg a Mercedes alkalmazásában álló szakemberre csapott le. Tekintve, hogy az év végén a Honda gyári szinten távozik a Formula–1-ből, mindnyájan kulcsszerepet töltenek majd be a Red Bull következő időszakában:

  • A bajnokcsapatnál jelenleg gyártásvezetőként dolgozó, egykor a Williamsnél is megfordult Steve Blewett erőforrásgyártási igazgatóként érkezik a Red Bullhoz.
  • Az eddigitől eltérő munkakörben folytatja Steve Brodie, a Mercedes pályaszéli és utolsó ellenőrzésért felelős menedzsere, leendő munkahelyén ugyanis a belsőégésűmotor-részleg műveleti csoportvezetője lesz.
  • Az ERS gépészeti tervezését fogja vezetni Pip Clode, aki a Mercedesnél az erőforrás-koncepció csapatát irányította.
  • Anton Mayo a belsőégésű motor tervezésének irányítását vállalja a Red Bullnál, míg a brackley-ieknél a mérnöki csapatot igazgatta.
  • Az elektronikáért és az ERS-ért lesz felelős Omid Mostaghimi, aki jelenlegi munkaadójánál szintén az elektronikai csapat vezetője.

Az egyelőre nem derült ki, mikor kezdhet a megnevezett öt szakember. A Red Bull ugyanakkor elhintette, hogy a következő hetekben megnevezi a gépészeti fejlesztőrészleg új főnökét is

via Formula1.com

Fotó: Wolfgang Wilhelm / LAT Images (Mercedes Media Database)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2816523450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása