Közel három év után ült újra versenyautóba Robert Wickens

Egy TCR-autó volánja mögött láthattuk viszont az IndyCarban szűk három évvel ezelőtt megsérült kanadai versenyzőt.

2021_tcr_photo_news_199.jpg

2018-ban gyökerestül megváltozott Robert Wickens élete, amikor az IndyCar poconói versenyén történt balesetekor életveszélyes sérüléseket szenvedett el, a mai napig azért küzd, hogy teljesen felépülhessen. Rehabilitációja jól halad, amit az is mutat, hogy kedden Wickens kipróbálhatott egy Hyundai Veloster N TCR-t a Mid-Ohió-i pályán; ez az első alkalom, hogy balesete óta igazi – még ha teljes egészében is kézi irányítású – versenyautóba ülhetett – derült ki a TCR sajtóirodájának kedd esti tájékoztatásából.

„Amikor felébredtem a mesterséges kómából, az volt az első kérdésem, mikor versenyezhetek újra” – nyilatkozta Wickens a tesztnap után. – „A sérülésemre ugyanis csak visszalépés volt, nem szükséges, hogy karrierem végét is jelentse. 32 éves vagyok, sokkal több van még hátra az életemből, és a legteljesebben akarom megélni. Ez az, ami az egész rehabilitációs szakaszban motivált.”

Az IndyCar előtt a DTM-et is megjárt kanadai versenyző nagyjából egytucatnyi kört tett meg Mid-Ohióban, miután kiszállt a Hyundai-ból, széles mosollyal az arcán konstatálta, hogy „még egy darabban van az autó”. Hozzátette: „Jó érzés volt, hogy visszatértem egy versenyautóba. Sok minden történt: először használtam kézi vezérlést, ahogyan ezt az autót is először vezettem, ráadásul nedves pályán.”

A Bryan Herta Autosporthoz tartozó Hyundai-t amúgy egy másik mozgássérült pilóta, Michael Johnson vezeti, aki az IMSA által szervezett Michelin Pilot Challenge-ben versenyez.

Fotó: Michael Levitt / IMSA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4716522780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quattroman 2021.05.07. 21:29:25

Nem kézi hajtású, hanem kézzel működtethető.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása