Hivatalos: Bereznay Dániel elhagyja az Alfa Romeót

Instagram-oldalán közölte az Alfa Romeo magyar e-sportolója, hogy közel két év után távozik a csapat kötelékéből.

img_4769_1.JPG

Majdnem két év után Magyarország pillanatnyilag legsikeresebb Formula–1-es szimulátorversenyzője, Bereznay Dániel távozik az Alfa Romeo csapatától – jelentette be szerda délutáni Instagram-bejegyzésében a 20 éves e-sportoló.

Bereznay az F1 e-sportbajnokságának első két szezonjában a Mercedes színeiben indult, majd 2019 júliusában jelentette be, hogy az Alfa Romeónál folytatja. A svájciakkal első szezonját a harmadik helyen zárta, majd 2020-ban ötödik lett, közben pedig több, az F1 Esports Pro Seriesen kívüli, de ugyanúgy profi szimulátoreseményen jeleskedett. Elért eredményeinek elismeréséül januárban az Év E-sportolójának választották hazánkban.

Az elmúlt két évben összesen kilenc dobogós helyezést, valamint három-három pole pozíciót és futamgyőzelmet szerzett. „Nemcsak egy csapatot hagyok el, hanem egy családot is, amely mindig segített abban, hogy kihozzam magamból a maximális potenciált, mindig mögöttem állt, akár elsőként végeztem, akár nem” – fogalmazott posztjában Bereznay, minden jót kívánva az Alfának a jövőre nézve.

A május 28-án 21. születésnapját ünneplő, az X-Faktorban – énekesként – országos ismertségre szert tevő gamer a későbbiekre ígért tájékoztatást jövőjével kapcsolatban. Addig is várhatóan a követőivel fog rendszeresen versenyezni, hiszen élő YouTube-sorozata már 128. napja tart.

Fotó: Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3216523340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2021.05.06. 07:28:43

S tett már valami maradandót is le az élet asztalára?

tomi7979 2021.05.06. 08:28:31

@gigabursch: Ha mondjuk 20 évesen fizetést is kapott érte, akkor az szerintem elég jó dolog.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása