F1: Gasly kész távozni a Red Bull kötelékéből

Bajnoki címekért szeretne harcolni a jövőben Pierre Gasly, ezért amennyiben a Red Bulltól nem kap újabb lehetőséget, az átigazolás is opció lehet számára.

si202104290257_news.jpg

Hullámzóan alakult idáig Pierre Gasly Formula–1-es pályafutása: ugyan regnáló GP2-bajnokként sokat vártak a franciától, aki Toro Rossó-s bemutatkozásakor hozta is az elvárt szintet, azonban amint előléptették a Red Bullhoz, jócskán elmaradt Max Verstappen teljesítményétól. Végül alig több mint egy fél szezon után visszafokozták az energiaitalosok faenzai fiókcsapatához, ugyanakkor ez újabb löketet adott Gaslynak: tavaly bravúrosan szerepelt az AlphaTaurival, annyira, hogy az Olasz Nagydíjon pályafutása első győzelmét is megszerezte.

Ennek ellenére a francia és a helyét átvevő, a tartalékversenyzői szerepbe és a csapat DTM-ülésébe száműzött Alexander Albon helyett Sergio Pérez lett a holland a csapattársa. Ami pedig a folytatást illeti, a Portugál Nagydíj előtti sajtótájékoztatón Gasly megszellőztette, reméli, hogy idővel visszanyeri a Red Bull bizalmát. „Személy szerint a Formula–1-ben a legjobbak között szeretnék harcolni. Minden egyes nap azért dolgozok, hogy a legjobb lehessek” – fogalmazott a 25 éves pilóta.

si202104300841_news.jpg

„Remélhetőleg egy nap világbajnoki címért is harcolhatok majd, amellett, hogy többször leszek esélyes a dobogókra és győzelmekre. Ez az abszolút célom” – jelentette ki Gasly. – „Bízom benne, hogy ez a Red Bull-lal válható valóra, amúgy is nagyon hálás vagyunk nekik. Jelenleg is velük vagyok szerződésben.”

Ezzel párhuzamosan viszont egyre gyakrabban boronálják össze Gasly nevét az Alpine-nal, Esteban Ocon lehetséges utódjaként, amennyibe utóbbi gyengén teljesít az idei szezonba. Az egyszeres nagydíjgyőztes nem is tagadta, hogy adott esetben nem zárkózik el más opcióktól. „Ha mutatkozik hajlandóság a közös munka folytatása iránt, nyilvánvalóan örülni fogok neki, de ha nem fog, akkor lesznek más lehetőségek. Most azonban a jelenre koncentrálok, az a legfontosabb ugyanis, hogy most legyek versenyképes” – tette hozzá.

via F1i.com

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9016518060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása