Formula–E: Furcsa ok miatt esett el a dobogótól az Audi

Egy rakoncátlan reklámmolinó rontotta el az Audi örömét Valenciában, emiatt ugyanis René Rastnak egy esetleges dobogós helyezésnek kellett búcsút intenie. A csapatfőnök viszont a kettős pontszerzéssel is elégedett.

a212686_medium.jpg

Mozgalmas versenyt zárt a Valencia ePrix második futamán René Rast az Audival. A háromszoros DTM-bajnok csak a 14. pozícióból rajtolhatott vasárnap, de annak köszönhetően, hogy jól mozgott a mezőny sűrűjében és a támadó üzemmódot is hatékonyan használta, egészen a 6. helyig zárkózott fel, noha volt, amikor másodikként is láthattuk a pályán.

A német pilóta úgy érzi, akár dobogón is zárhatott volna, de ahogyan a szemfülesek az élő közvetítésben is kiszúrhatták, az autója alá beszorult egy reklámmolinó, így a hajrában már nem tudott feljebb zárkózni. „Határozottan lehetséges lett volna dobogóra állni ma” – idézi az Audi közleménye Rast szavait. – „André Lotterer azonban pont előttem szakította le a reklámmolinót, ami beszorult az autóm alá. Ettől a ponttól fogva nem tudtam nagyobb sebességre kapcsolni. Ez borzasztóan balszerencsés volt.”

a212723_medium.jpg

Rast jelenleg a hatodik helyen áll a bajnokságban, és csak 18 pontra van lemaradva a bajnokságot vezető, a szombati győzelme után nullázó Nyck de Vriestől. Csapattársa, Lucas di Grassi pedig újra a mezőny végéről indulva szerzett pontot: annak ellenére, hogy csak a 22. helyről startolhatott, a 10. pozícióban intették le.

„René és Lucas is erős versenyt zárt” – értékelt Allan McNish csapatfőnök. – „Ma újra láthattuk, hogy erős csomagunk van, miután jó kármentést követően mindkét autónk a pontszerzők között végzett.”

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9316512726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása