WTCR-futamgyőztes igazolt az olasz TCR-be

Egy év kihagyást követően visszatér a túraautózáshoz Kevin Ceccon, az olasz TCR-bajnokságban kap helyet 2021-re.

aba39014724979bfb6271cb298ec477e.jpg

Formulaautós múltja ellenére emlékezetesre sikerült Kevin Ceccon WTCR-bemutatkozása 2018 nyarán, a Slovakiaringen, mivel már első hétvégéjén értékes pontokat tudott szerezni. Másfél szezonon át versenyzett a világkupában a Romeo Ferraris Alfa Romeójával, a szuzukai futamgyőzelmét még másik hét dobogós eredmény követte. Mindennek ellenére a 2020-as szezont – vélhetően a világjárvány hatására – teljes egészében kihagyni kényszerült.

Pénteken azonban bejelentették, hogy idén az olasz TCR-ben fog indulni Kevin Ceccon, a munkaeszköze pedig egy Hyundai i30 N TCR lesz, amit az Aggressive Team Italia színeiben láthatunk majd a rajtrácson. A 27 éves olasz versenyző egy hónappal ezelőtti kerékpárbalesete után jelenleg lábadozik, ennek ellenére elmondása szerint készen áll az új kalandra, a WTCR-ben szerzett korábbi tapasztalataira alapozva.

2021_tcr_photo_news_167.jpg

„A WTCR-ben, miközben folyamatosan fejlődtem, bebizonyítottam, hogy képes vagyok a legjobb pozíciókért harcolni a világ legjobb túraautó-versenyzőivel szemben” – kezdte Ceccon. „Most pedig alig várom, hogy belekezdjek ebbe az új kalandba. Ez egy nagyszerű lehetőség, mivel a balesetem megakadályozott 2021-es terveim véglegesítésében.”

„Mauro Guastamacchiának viszont köszönettel tartozom, hívása motiválóan hatott rám. Igyekszem a legjobbat nyújtani, hogy pályán elért eredmények formájában fizethessem vissza belém vetett hitét” – tette hozzá a korábbi GP3- és WTCR-futamgyőztes.

Fotó: Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media), Aggressive Team Italia

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4516510746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása