Újra dupla programot fut Tom Coronel, egy lényeges különbséggel

A túraautózás mókamestere, Tom Coronel a korábbiakhoz hasonlóan a WTCR-rel párhuzamosan a TCR Európa-kupában is szerepel majd, de immár mindkét sorozatban a Comtoyou Racing Audijával indul.

2020-2020_spa-francorchamps_race_1---2020_eur_spa_race_1_podium_tom_coronel_136.jpg

Pár héttel ezelőtt jelentették be, hogy idén sem marad mókamestere nélkül a túraautó-világkupa. Újabb bejelentés érkezett viszont Tom Coronel kapcsán: a TCR sajtóirodája tudatta, hogy a holland – akárcsak az előző években – a TCR Európa-kupában is versenyezni fog, ahol tavaly és tavalyelőtt is két második hely volt a legjobb eredménye a Boutsen Ginion Racing Hondájával.

A WTCR-ben azonban 2019-től már a Comtoyou Racinggel versenyez, idén már a kontinensbajnokságban is a belga csapatot képviseli. Teljes idényre tervez Coronel, ami aligha lesz lehetséges, mert a világkupa adriai és az Európa-kupa spái fordulóját egyaránt a július 31-i, augusztus 1-jei hétvégén tartják.

„Szép lassan betelik a naptáram” – jegyezte meg a rá jellemző humorral Coronel, aki örömmel fogadta, hogy újabb 14 versennyel bővült a 2021-es versenyprogramja. „Tavaly én voltam az a versenyző, aki világszerte a legtöbb TCR-versenyen állt rajthoz, és csöppet sem bánom, ha idén is így alakul” – fűszerezte meg nyilatkozatát némi statisztikaorgiával a holland.

Hogy még véletlenül se keverjük össze Coronelt mással, ami amúgy is nehéz, nemcsak a csapat és a márka, de még a rajtszáma is egyezni fog a két sorozatban. Idén a 32-es számot kell keresni, hiszen 32. szezonját tölti az autósportban a 49 éves pilóta.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4616499642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása