TCR EU: Újra csapatot váltott Nagy Dani tavalyi csapattársa

Továbbra is Hyundai-jal, azonban megint egy másik csapatnál fog versenyezni Mat’o Homola a TCR Európa-kupában.

2021_tcr_photo_news_100.jpg

Még a múlt héten beharangozta Mat’o Homola, hogy 2021-es versenyprogramjának ismertetésével kezdi a hetet. Hétfő délelőtti, élő Facebook-videóban közvetített sajtótájékoztatóján kiderült, hogy Homola újabb évre marad a TCR Európa-kupában, de egy újabb csapatváltás árán, a Janik Motorsporttal együttműködő Jantar Teammel folytatja.

„Már elkezdtünk tesztelni az autóval, továbbá az elmúlt hónapokban folyamatosan edzettem, hogy remek formában legyek. Tudom, mit akarok elérni, és hiszek benne, hogy ez idén sikerült” – summázta gondolatait Homola. „Boldoggá tesz a csapat cseh és szlovák háttere, mivel így még büszkébben képviselhetem Szlovákiát, ami komoly löketet ad a motivációmnak is.”

A szlovák versenyző új csapattársa – és egyúttal mentoráltja – Jáchym Galáš lesz, aki mindemellett a Hyundai juniorpilótájaként áll majd rajthoz. A fejlődésben reménykedő 19 éves cseh kapcsán Homola elmondta, együttműködésüktől reméli, hogy mindketten hasznot húznak majd belőle.

Homola korábban az ETCC-ben, a nemzetközi TCR-ben és a WTCR-ben is megfordult, az elmúlt két évben a Target Competition, illetve a BRC Hyundai-jával indult, vagyis harmadik szezonjában egy harmadik különböző csapatot fog képviselni. A 26 éves versenyző tavaly Nagy Dániel csapattársa volt a Hyundai-nál, három dobogóval a hetedik helyen zárt az összetettben.

Az idei évtől már Hankook-abroncsokat használó sorozat rajtjára még közel két hónapot kell várni, jelen állás szerint május 7-9. között épp Homola hazai pályán, a Slovakiaringen indul a szezon. Ugyanakkor korántsem elképzelhetetlen, hogy a koronavírus harmadik hullámban történő erős terjedése miatt ismét változtatni kell a TCR Európa-kupa 2021-es versenynaptárán.

Fotó: Jantar Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr916474200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása