F1: Menetrendszerű feltámadás a Mercedestől, Bottasé a nap
Formula–1 2021: Bahrein – Előszezoni teszt, 2. nap, délutáni etap

Mindössze másfél napig tartott a Mercedes gyengélkedésnek álcázott altatása, a második tesztnap végén ugyanis Valtteri Bottas odalépett a W12-nek, ami így az élig meg sem állt.

m257935.jpg

Az újabb Ricciardo-elsőséget hozó délelőtti órákban, Lewis Hamilton kicsúszásával még úgy tűnt, folytatódik a Mercedes kálváriája. Valtteri Bottas azonban begyújtotta a rakétákat, 1:30.289-cel megfutotta a teszt eddigi leggyorsabb idejét. A finnhez hasonlóan a mögötte a második, illetve harmadik helyen záró Pierre Gasly és Lance Stroll is a leglágyabb, C5-ös gumikon autózta a legjobbját. Ebből arra lehet következtetni, hogy már a kvalifikációszimulációkkal is elkezdtek foglalkozni a csapatok.

1:30.4-nél állította meg a stoppert az AlphaTauri és az Aston Martin pilótája, nem sokkal, kevesebb mint két tizedmásodperccel maradt el tőlük Lando Norris, viszont a McLaren pilótája az eggyel keményebb, C4-es gumikkal autózta 1:30.586-os körét, megelőzve Antonio Giovinazzit (Alfa Romeo) és Charles Leclerc-t (Ferrari).

132 körével a nap legaktívabb pilótájának bizonyult, noha egy kipördülésnél meleg pillanatokat élt át Nicholas Latifi, de sértetlen maradt a Williams. A piros zászlókat ennek ellenére nem úszta meg a mezőny délután sem: Sergio Pérez autójáról menet közben szakadt le a motorborítás, miközben a kanadait követte a célegyenesben a Red Bull-lal. A mexikói programját azonban nem érintette érzékenyen az incidens.

A versenyzőknek immár csak egyetlen napjuk maradt a 2021-es szezon kezdete előtt, vasárnap szintén kétszer négy óra áll majd a rendelkezésükre, közép-európai idő szerint 8-12 és 13-17 óra között.

A második tesztnap végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8516460124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása