F1: Kvjat az Alpine tartalékversenyzőjeként tér vissza

Autóbemutatóját követően az Alpine bejelentette, Danyiil Kvjat lesz a csapat tartalékversenyzője.

04dd-77d2-fd73-484dad224f46_14e049c7fb1379764ac5c5d4ac18817755f2e036.jpg

Számos alkalommal menesztette őt a Red Bull, illetve a Toro Rosso/AlphaTauri, viszont eddig egyetlen alkalommal sem maradt F1-es állás nélkül Danyiil Kvjat. Az orosz így már a Ferrari alkalmazásában is volt tesztpilótaként, majd két évre visszatért a Red Bull fiókcsapatához, ám Cunoda Juki leigazolásával megint kiszorult onnan. Kvjat viszont idén is közel marad a királykategóriához, az Alpine harmadik számú pilótájaként, így ő helyettesíthet, ha Esteban Ocon vagy Fernando Alonso valamilyen oknál fogva nem tud rajthoz állni egy-egy versenyen – jelentette be a csapat nem sokkal 2021-es autója, az A521 bemutatóját követően.

Kvjat regnáló GP3-bajnokként mutatkozott be 2014-ben, az azóta teljesített 110 versenye során háromszor állt dobogóra az F1-ben, legutóbb a 2019-es Német Nagydíjon pezsgőzhetett. „Izgatottan csatlakozom az Alpine családjához. Az elmúlt évben ért már el nagyszerű eredményeket a csapat, technológiáját tekintve is előrehaladott helyzetben van. Fejlesztőrészlege erős, a célom pedig az, hogy hozzájáruljak ehhez a pozitív trendhez. A pályán és azon kívül is próbálom tapasztalatommal az A521 és a jövőbeni autók fejlődését segíteni. Tartalékversenyzőként ráadásul formában kell maradnod, várom már, hogy a csapat több szegmensébe is beolvadjak” – kommentálta a hírt az orosz versenyző.

Fotó: Alpine Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7216447886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása