Bahrein vakcinákat ajánlott fel az F1-nek – elutasították

Már a szezonnyitó előtt lehetősége lett volna a teljes Formula–1-es személyzetnek védettséget szerezni a koronavírussal szemben, ám a bajnokság nem élt a lehetőséggel, tartva magát Stefano Domenicali korábbi kijelentéséhez.

m253277.jpg

Közel egy éve forgatja fel a Formula–1-et is a koronavírus-járvány és az amiatt bevezetett korlátozások. Emlékezhetünk rá, a járvány megjelenése miatt tavaly csak júliusban rajtolhatott el a szezon, de akkor is kizárólag nagyon szigorú óvintézkedések betartása mellett, ennek részeként a versenyek zömét zárt kapuk mögött rendezték. Láthatóan még az idei szezon is a kompromisszumokról szól majd a döcögő vakcináció és a több országban is fenyegetően megjelent harmadik hullám okán.

A BBC értesülései szerint az előszezoni gyakorlásnak, illetve a szezonnyitónak otthont adó Bahrein felajánlotta a helyszínre érkező F1-es személyzetnek, hogy megszervezik oltását. Stefano Domenicali, a sorozat újonnan kinevezett elnök-vezérigazgatója viszont már korábban kijelentette, hogy nem kérnek a soron kívüli vakcinákból. Ezzel összhangban az F1 szóvivője megerősítette, hogy elutasították a szahíri pályán nagylelkű felajánlását. Hozzátette, a korábban megjelent spekulációkkal ellentétben soha nem is volt tervben, hogy csoportként a többségnél hamarabb védettséget szerezzenek, akár már az oltások Egyesült Királyságban történő megjelenése előtt.

pfizer-mti.jpg

Pfizer/BioNTech-vakcinákat ajánlott volna fel az F1-nek Bahrein. | Fotó: Mohai Balázs / MTI

Persze, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem akarnak „oltakozni” a Formula–1-ben, Domenicali is aláhúzta, hogy egyszerűen nem akarják elvenni a lehetőséget az alapbetegséggel rendelkezők és/vagy 65 év felettiek elől. Várhatóan ugyanezt fogják majd kommunikálni az F1-es csapatok is.

A BBC a bahreini pálya erről szóló levelét is megkaparintotta. Ebből kiderül, hogy azért ajánlották fel a lehetőséget, mert a 2021-es versenynaptár alakulása miatt három hétig Szahírban fog tartózkodni a mezőny. Úgy tudni, Pfizer/BioNTech-vakcinával látták volna el a mezőnyt – a 1,5 milliós lakosú hercegségben emellett a brit-svéd, de csak „oxfordiként” emlegetett AstraZeneca, az amerikai Johnson & Johnson, az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm oltóanyagával zajlik a vakcináció.

Nyitókép: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4116443892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása