F1: Három napig tesztelt a Ferrari a Pirellivel

Jerezben, a Ferrari versenyzőinek közreműködésével tesztelte a 2022-re szánt, nagyobb, 18 colos gumijait a Pirelli. Leclerc és Sainz több mint 300 körrel zárta a háromnapos gyakorlást.

pirelli-f1-18-inch-ferrari_1.jpg

Miközben a csapatok gőzerővel készülnek a közelgő 2021-es idényre, a Pirellinél már 2022-re összpontosul a kemény munka. Ennek jeleként a Formula–1 hivatalos gumibeszállítója háromnapos tesztet bonyolított le a Ferrarival. A jerezi pályán, az olaszok 2019-es autójával, az SF90-nel hétfőn, kedden és szerdán felváltva próbálgatta a Pirelli 2022-re szánt, 18 colos abroncsait Charles Leclerc és Carlos Sainz – ketten összesen 320 kört teljesítettek.

Elsőként Leclerc pattant volán mögé: a monacói hétfőn 110 kört tett meg a Pirelli prototípus intermediate gumijain, a Motorsport.com olasz kiadásának forrásai szerint ehhez locsolóautók segítségére is szükség volt, mert alapvetően napos idő, 11-13 °C körüli hőmérsékletek fogadták a Ferrarit és a Pirellit. Hasonló volt a felállás kedden is, ezúttal viszont a délelőtti etap alatt a száraz pályára alkalmas abroncsokkal köröztek, a Leclerc-Sainz duó összesen 85 körrel zárt a napot.

Igen intenzívre sikerült a szerdai, egyben utolsó nap, ugyanis már a délelőtt folyamán 88-szor értek körbe a Ferrari versenyzői, végül 125-ig meg sem állt a körszámláló, ennek keretében viszont slicktől esőgumis etapig mindenre sor került.

Fotó: Pirelli Motorsport / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10016438700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása