Világbajnok párossal bővül a rali-ob mezőnye

A rali-világbajnokság WRC2-es kategóriájának tavalyi győztes duója, Mads Østberg és Torstein Eriksen indul az idén a magyar ralibajnokság futamain a Citroën Rally Team Hungary színeiben.

si202010080408_news.jpg

A csapat kedden közleményben jelentette be, hogy a 33 éves norvég versenyző és 30 esztendős honfitárs-navigátora a legújabb fejlesztésű Citroën C3 Rally2-vel áll rajthoz az ob fordulóin. A versenygépet a magyar Tagai Racing Technology készíti majd fel a szezonban.

„Nagy örömömre szolgál, hogy ki tudtunk alakítani egy együttműködést Mads Østberggel, aki a magyar ralibajnokságban képviselni fogja a Citroën márkát, ezzel együtt országunk és a magyar rali hírnevét is öregbíti majd a világban mindenfelé” – idézte a Citroën Rally Team Hungary közleménye Balkányi György csapatvezetőt.

Østberg négyszeres norvég bajnok, 2014 óta versenyez Citroënnel, amelynek C3 R5 modelljével 2020-ban a WRC2 bajnoka lett.

si202012060228_news.jpg

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke az MTI érdeklődésére azt mondta, a norvég páros rajthoz állása is jól mutatja, hogy a magyar bajnokság színvonala évről évre emelkedik, és már nemzetközi szinten is komolyan számolnak a hazai helyszínekkel.

„Az elmúlt két esztendőben sikeresen rendeztünk meg két Európa-bajnoki futamot, miközben az országos bajnokság is szépen fejlődött minden tekintetben, ezért nem meglepő, hogy már nagy nevű külföldi indulókat is köszönthetünk idén a mezőnyben” – nyilatkozta Oláh.

A tervek szerint március 27-28-án a Salgó-ralival kezdődik a rali-ob, majd sorrendben a Miskolc-, az Eger-, valamint a Mecsek-rali következik, júliusban pedig a Székesfehérvár-Veszprém ralira kerül sor. Lesz még Vértes-rali Móron és környékén, a Nyíregyháza-ralit pedig a Rally Hungary Eb-futammal közösen, október 22. és 24. között rendezik.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4316437130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása