Grosjean: Nem hozhatom újra ilyen helyzetbe a gyerekeimet

Őszintén beszélt arról az IndyCarba igazoló Romain Grosjean, miért nem vállalja egyelőre az oválversenyeket. Nem nehéz kitalálni, hogy a döntésnek köze van a Bahreinben történtekhez.

1018369699-lat-20201203-gp2016_164856_onz7975_2-320.jpg

A Formula–1-ből közel egy évtized után távozó Romain Grosjean szerdán ismertette 2021-es versenyprogramját: a francia versenyző az IndyCarba szerződött, a Dale Coyne Racing csapatához, azonban a klasszikusabb, kétségkívül veszélyesebb oválversenyekre saját bevallása szerint még nem áll készen.

Nem is csoda azok után, hogy november 29-én második születésnapját ünnepelhette, miután utolsó F1-es versenyén, a Bahreini Nagydíjon hátborzongató balesetet szenvedett el, kézsérülései miatt a szezon utolsó két futamát ki is kellett hagynia. Grosjean elismerte, a bahreini balesete sarkallta őt arra a döntésre, hogy csak az épített és az utcai pályákon vállalja az indulást.

„Ha 25 éves lennék, szingli, vagy legalábbis gyermektelen, határozottan vállalnám az oválversenyeket” – idézi a RaceFans Grosjean szavait. – „Ebbe a döntésbe viszont a családomat is bevontam. 2020. november 29-én 2 perc 45 másodpercig a három gyermekem azt hitte, hogy elvesztették az apjukat, a feleségem pedig azt, hogy a férjét. Nem tehetem meg, hogy újra ilyen helyzetbe hozzam őket.”

Hozzátette, Dale Coyne csapattulajdonossal abban állapodott meg, hogy a gatewayi pályát később még fontolóra veszi a négy ovál közül, az ugyanis sokkal később, az átlagsebesség is jelentősen kisebb, 300 km/órás, míg az Indy 500-on és Texasban jellemzően 350-370 km/órával repesztenek a versenyzők. A három szuperspeedwayen viszont biztosan nem áll rajthoz.

romain_ambulance-685_2.jpg

„Még sem nemet, sem igent nem mondtam 100%-osan, ami Gatewayt illeti. Dale-lel azt beszéltük meg, hogy meglátjuk, hogyan alakul a szezon, aztán tesztelünk egy rövid pályán, és meglátjuk, hogyan alakul az is. A szuperspeedwayek kapcsán viszont gondolnom kell a családomra” – mondta a 34 éves pilóta.

Grosjean elárulta, a közelmúlt eseményei ellenére családja megérzi megérti, hogy imád versenyezni, támogatják visszatérését is, gyerekeit még a sisakdizájn-tervezésbe és a rajtszám-választásba is beavatta. „Megértik, hogy a szívemben versenyző vagyok, és ez az, ami imádok csinálni. Egy nap úgyis felhagyok a motorsporttal, de ennek még nem jött el az ideje. Érzem magamban a vágyat, hogy versenyezzek tovább.”

Ami leendő sisakját illeti, arról is megosztott pár információt az F1-ben tíz dobogóig jutó versenyző. Egy főnix lesz a meghatározóbb eleme a festésnek, határozottan utalva arra, hogy túlélte azt, amit maga is túlélhetetlennek hitt. „Másnap már a kanapén edzettem a nyakam egy nehéz, 7,5 kilós Bell-sisakkal. A legidősebb fiam, Sacha odajött hozzám, és megjegyeztem, hogy örül annak, hogy már edzem a nyakam” – célzott arra, hogy miután hazaengedték, igyekezett mihamarabb visszarázódni.

„Rövid mondat volt, nekem viszont annál többet jelentett. Láthattam azt, hogy örömmel tölti el, ahogy újra edzek azért, hogy versenyezhessek újra.”

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3316415366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása