Megérkezett az ETCR 2021-es versenynaptára

Olaszországban kezdődik, majd utcai és tengerentúli helyszínre is ellátogat első szezonjában az elektromos TCR-sorozat.

pureetcr_aragon2020_062-scaled.jpg

Sok mindent egyelőre nem tudni az ETCR-ről (főleg a mezőny összetétele körül sorakoznak a kérdőjelek), melyből a WTCR aragóniai szezonzáróján kaphattunk némi ízelítőt. Az elektromos TCR-bajnokságnak viszont a menetrendet illetően már kész forgatókönyve van 2021-re, amit hétfőn nyilvánosságra is hozott.

Amennyiben a koronavírus-járvány nem változtat a terveken, június 18-20-án az olaszországi Vallelungában rajtol az idény, ahol két évvel ezelőtt az FIA Motorsport Games is megrendezésre került. Utána Zolder és Aragón következik a naptárban (utóbbi helyszínen a WTCR betétprogramjaként lesz jelen), és még nyáron megrendezik az első utcai fordulót a Bellahøj Parkban, a koppenhágai Historic Grand Prix keretében.

A környezetvédelem és a minél alacsonyabb karbonkibocsátás jegyében Dániából hajóval szállítják a mezőnyt és a felszerelést Dél-Koreába, ahol az Inje Speediumon zárul az év. Egyébként ugyanebből az okból kifolyólag száraz és esős körülményekre is alkalmas versenygumit fejlesztett a Goodyear, az autók töltését pedig hidrogéngenerátorokkal oldják meg.

Az ETCR két sportcsatornán is látható lesz Magyarországon: az Eurosport és a Sport TV is közvetíti majd a versenyeket.

Az ETCR 2021-es versenynaptára:

calendar-2021-4_3.jpg

Fotó: ETCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5016412144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása