Évente több milliárd forintért jöhet Magyarországra a MotoGP

2023-tól jöhet Magyarországra a MotoGP, ám ennek az éves díja bruttó négymilliárd forint lesz.

si202008230211_news.jpg

Frissen megjelent közbeszerzési dokumentációkból derítette ki a G7.hu, hogy a gyorsaságimotoros-vb jogtulajdonosa, a Dorna Sports évente nettó kilencmillió eurót kér a magyarországi MotoGP-futamért 2023-ban, ami a jelenlegi árfolyamán bruttó négymilliárd forintnak felel meg.

A MotoGP-ben ez a rendezési jogdíj körülbelül megfelel az átlagosnak, ugyanakkor még a hajdúnánási versenypályának is meg kell épülnie, amire 65 milliárd forintot szánnak. Ám a létesítménynek egyelőre tervezője sincs, jelenleg is zajlik a megfelelő cég felkutatása.

A gazdasági portál emlékeztett arra, hogy Magyarország több mint tíz évvel ezelőtt már próbálta idecsábítani a MotoGP-t, azonban a Balatonringgel kapcsolatos elképzelések kútba estek. A hajdúnánási verseny ötlete először a 2019-es Rally Hungaryn merült fel – az akkori tervek szerint már jövőre a hazánkba látogatott volna a motoros királykategória, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy valóságos csodára lenne szükség ahhoz, hogy ilyen rövid idő alatt kivitelezzék mindezt.

Nemrégiben kiderült, hogy a korábbi nyolc- helyett tízéves megállapodást köthet Magyarországgal a MotoGP, vagyis 2032-ig lehet része a versenynaptárnak Hajdúnánás.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8816405750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobster thermidor 2021.01.28. 08:57:01

Mire ideér a MotoGP, addigra egy szar érdektelen sorozattá silányodik, mert az igazán nagy nevek sorra visszavonulnak. De persze nyilván nem is erről szól ez a dolog, hanem az ellopható milliárdokról.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása