Pérez: A legostobábbnak éreztem magam amiatt, hogy elsőként kaptam el a koronavírust

Megviselte az az időszak Sergio Pérezt, amikor megfertőződött a koronavírussal és ülését is elveszítette, és ugyan készen állt a távozásra, élete lehetőségeként tekint Red Bull-os szerződésére.

si202101200096_news.jpg

Alapjaiban írta át a Formula–1-es versenyszezon eddig meglehetősen rugalmatlannak tűnő lebonyolítását a koronavírus-járvány, hiszen minden szigorú óvintézkedés ellenére fel kellett készülni arra az eshetőségre is, hogy versenyző is kidőlhet koronavírus-fertőzés miatt. A 2020-as idény végéig összesen hárman kapták el a koronavírust, január első heteiben pedig Lando Norris és Charles Leclerc tesztje is pozitív lett.

A mezőnyből Sergio Pérez lett először koronavírusos, az akkor még a Racing Point színeiben versenyző mexikói emiatt mindkét silverstone-i versenyt kihagyni kényszerült. „Mostanra már normálissá vált, hogy egyesek elkapják a koronavírust, de akkoriban olyan volt, hogy te vagy a leghülyébb, mert elkaptad. Nagyon nehezen birkóztam meg ezzel” – elevenítette fel betegségét fél év távlatában Pérez, utalva a járvány szempontjából enyhébb nyári időszakra, gondolatait a RaceFans idézte.

Pérez szempontjából a lehető legrosszabbkor jött a kényszerpihenő, hiszen akkoriban kérdőjeleződött meg a jövője a Racing Pointnál, és ugyan el is vesztette ülését az Aston Martinná formálódott csapatnál a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szemben, a Red Bullnál kapott menedéket, Max Verstappen csapattársaként – a napokban a Milton Keynes-iek főhadiszállásán már munkába is állt.

si202101200076_news.jpg

„Kritikus időszak volt a karrieremben, mivel akkoriban vált kérdésessé a szerződésem, és végül el is veszítettem a helyem a csapatnál. Végül jól jött ki a lépés, de ezt sosem lehet tudni. Sosem gondoltam volna azt sem, hogy ez egyáltalán megtörténhet. Amikor viszont megtörtént, nyugodtan fogadtam. Úgy fogtam fel, hogy remek karrierem volt, meg voltam elégedve magammal. Már csak mindent bele akartam adni hétvégéről hétvégére, és meglátni, mi történik” – folytatta a mexikói, aki a tavalyi Szahíri Nagydíjon megszerezte pályafutása első győzelmét, úgy, hogy akkor még egyáltalán nem volt biztos, hogy a mezőnyben maradhat 2021-ben is.

„Amikor lehetőségként lépbe jött a Red Bull, néha jobbnak, néha rosszabbnak tűnt a helyzet, de aztán minden a helyére került. Úgy gondolom, ilyen lehetőség csak egyszer adódik az életben. Ezzel tisztában is voltam, és készen is állok arra, hogy kihasználjam” – tette hozzá.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1316399342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása