F1: Jenson Button újra a Williamsnél

Formula–1-es bemutatkozása után 21 évvel újra a Williams színeiben láthatjuk Jenson Buttont, ám 2009 világbajnoka nem versenyzőként, hanem tanácsadóként tér vissza a grove-i alakulathoz.

75418_formula_one_round_nine_austria.jpg

Nagy bejelentést tett péntek kora délután a Williams, melynek értelmében a grove-i istálló aláírt Jenson Buttonnal, aki tanácsadóként tér vissza annak kötelékébe. A 2009-es világbajnok 2000-ben mutatkozott be a Formula–1-ben Sir Frank Williams csapatával, mostani szerződése több évre szól.

Ennek ellenére a 41. születésnapját a napokban ünneplő brit továbbra is a Sky Sports F1 szakértője marad, míg új szerepében a csapat versenyzőinek, George Russellnek és Nicholas Latifinek segít, de média- és marketingfeladatokat is ellát majd.

„Örülök, hogy újra aláírtam a Williamshez. 19 éves voltam, amikor ez először megtörtént, akkor megváltoztatta az életemet. Azon tény ellenére, hogy ez már több mint húsz éve volt, máris olyan érzés fogott el, ami még soha” – idézi a közlemény Button szavait.

„Sir Frank Williams megmutatta, hogy hisz bennem, amiért örökké hálás leszek, és már izgatott vagyok amiatt, hogy lehetőséget kaptam a visszatérésre, és így segíthetem a csapatot, hogy egyszer újra sikeresek legyenek. Rengeteg kemény munka van még hátra, de nincs kétségem afelől, hogy hihetetlenül fényes jövő vár erre a fantasztikus csapatra.”

Az elmúlt hónapokban jelentős átalakuláson ment keresztül a csapat, családi kézből ugyanis a Dorilton Capital tulajdonába került, és amellett, hogy a Williams kiterjesztette technikai megállapodását a Mercedesszel, olyan nagy neveket igazolt le Button mellett, mint például Jost Capito – a Volkswagen egykori motorsport-főnöke februártól lesz a csapat vezérigazgatója.

Fotó: Honda Motor Europe

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2616399540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása