F1: Idén is keresztet vethetünk az utcai versenyekre?

A holland sajtóban már biztos vélik, hogy további három helyszín fog kiesni a közeljövőben a Formula–1-es versenynaptárból.

monacosunday8-851132.jpg

Az Ausztrál és a Kínai Nagydíj halasztása miatt ugyan már változtattak a Formula–1 2021-es versenynaptárában, elképzelhető, hogy rövidesen jön a 3.0-ás változat is. A holland Formule1.nl ugyanis már biztosra véli, hogy a Monacói, az Azerbajdzsáni és a Kanadai Nagydíj idén is elmarad. Természetesen mindennek hátterében is a koronavírus-járvány áll: az utcai futamok ugyanis többhónapos előkészületet igényelnek, a kanadai verseny helyzetét pedig a szigorú határzárlat is nehezíti.

Habár egyre több országban és egyre nagyobb kapacitással zajlik a vakcináció – a svájci sajtó pedzegette is, hogy már külön oltási terv is létezik az F1-ben, ám mind az FIA, mind a FOM tagadta, hogy kötelező jelleggel bevezetnék az oltást –, bizonytalan, mikor térhet vissza az élet a rendes kerékvágásba. A tavalyi beugró helyszínek, így Isztambul, Mugello és a Nürburgring idén is készen állnak a királykategória fogadására, sőt a versenynaptár eddig üresen álló rubrikájára is van már egy erős jelölt: 2020 után 2021-ben is megrendezhetik a Portugál Nagydíjat, Portimaóban május 2-án versenyezhet a mezőny, ami logisztikailag is kézenfekvő, hiszen egy héttel előzi a Spanyol Nagydíjat.

Ami az utolsó tavaly beugró helyszínt illeti, már korábban bejelentették, hogy Imolába április közepén tér vissza a Formula–1, hiszen Ausztráliába jó esetben is csak november második felében látogathat el a mezőny, míg a sanghaji futamra egyelőre nincs B-forgatókönyv.

via PlanetF1.com

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr416391956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása