2021-re is virtuális futamokkal hangol az F1

Még a 2021-es szezon kezdete előtt újabb virtuális bajnokságot rendez a Formula–1 – ezúttal is tervezik a szervezők aktív és korábbi versenyzők bevonását.

109807753_10157744979997060_4908674100959146181_o.jpg

A koronavírus-járvány miatt 2020 első felében a szimulátorversenyek adtak keretet az autó- és motorsport világának, mielőtt a nyár elején, közepén a valóságban is elkezdődhettek, folytatódhattak a különböző versenysorozatok. Így volt ez a Formula–1 esetében, és miután ezúttal is a tervezettnél később indul az idény, 2021-ben is megrendezik a Virtual Grand Prix Seriest, viszont tekintettel arra, hogy március végén – remélhetőleg – sor kerülhet a Bahreini Nagydíjjal, jóval rövidebb virtuális szezon következik – adta közre az f1esports.com.

Az egyes versenyek formátuma is változik, egy ötkörös kvalifikációs versenyt tartanak sprintfutamként, amit a főverseny követ, 50%-os versenytávval. Versenyenként változatlan húsz résztvevővel, köztük aktív és korábbi F1-es pilótákkal, valamint más világsztárokkal terveznek, akik eredményeikkel jótékonysági szervezeteknek gyűjthetnek pénzt – emellett a tíz csapat is megnevezhet egy-egy alapítványt.

Január 31-én a Red Bull Ringen kezdődik a virtuális szezon, ami mindössze három fordulóból áll majd. Február 7-én Silverstone, egy héttel később, február 14-én pedig Interlagos pixelváltozatán csaphat össze a mezőny. Valamennyi eseményt élőben követhetünk nyomon az F1 hivatalos YouTube-, Twitch- és Facebook-felületén, valamint az F1TV segítségével.

Fotó: F1 Games from Codemasters / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5816388832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása