F1: Verstappen az élen az év utolsó időmérője előtt
Formula–1 2020: Abu-dzabi Nagydíj – 3. szabadedzés

Visszavette a vezetést Abu-Dzabiban a Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen, a Mercedes versenyzői visszafogott eredményekkel várjak az év utolsó időmérő edzését.

si202012120087_news.jpg

Viszonylag eseménytelenül alakult a 2020-as Formula–1-es szezon utolsó gyakorlása, mely végül Red Bull 1-2-t hozott, az Abu-dzabi Nagydíj időmérő edzése előtt Max Verstappen volt a leggyorsabb. A pénteki nyitóedzést is élen záró holland fél másodpercet adott Alexander Albonnak, aki komoly alulkormányozottságra panaszkodott az utolsó 60 perc során.

Verstappen és Albon kettősét a Renault párosa követte a 3-4. helyen, Daniel Ricciardo vezetésével, az első öt sorrendje pedig Esteban Oconnal és a mclarenes Lando Norrisszal lett teljes. Visszafogottan hangolódtak az időmérőre a Mercedes versenyzői: a világbajnoki címvédő, a koronavírusos betegségét maga mögött hagyva visszatérő Lewis Hamilton hatodik, míg a második edzésen az élre ugró Valtteri Bottas csak kilencedik lett.

Noha Verstappen a hétvége eddigi leggyorsabb idejét autózta 1:36.251-gyel, az edzés eseménytelensége azzal magyarázható, hogy az időmérő edzést és a vasárnapi versenyt naplementében, majd villanyfény mellett rendezik. 14:00-tól dől el a szezonzáró rajtsorrendje, a kvalifikációt élőben közvetíti az M4 Sport.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8516329686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása