Nem került be az F1-be, kihagyhatja 2021-et a Ferrari-junior

Callum Ilott-tal már hetekkel Mick Schumacher szerződtetésének megerősítése előtt közölték, hogy jövőre nem indul a Formula–1-ben. Ennek ellenére megpróbál a királykategória közelébe férkőzni, versenyezni azonban aligha fog jövőre.

unnamed_46.jpg

Idén Callum Ilott a bajnoki listavezető Mick Schumacher legnagyobb kihívója, és habár az F2 hétvégi fináléja előtt mindössze 14 pont volt a különbség kettejük között, az már korábban eldőlt, hogy Ilott 2021-ben biztosan nem jut üléshez a Formula–1-ben, míg Mick Schumacher bejelentették a Haas új versenyzőjeként.

A 22 éves brit a Formula–2 Instagram-oldalán tartott élő videójában arról beszélt, hogy ezek után nem valószínű, hogy jövőre versenyezni fog, mindent arra fog feltenni, hogy 2022-ben már ő is a királykategóriában versenyezhessen – de már jövőre annak paddockjában mozogna. „Még folyamatban a véglegesítés, de pontosan még nem árulhatom el, mit fogok csinálni, mert még én sem ismerek minden részletet” – jegyezte meg.

„Próbálok a Formula–1 közelében maradni, amennyire csak lehet, hogy 2022-re az a célom, hogy ott versenyezzek. Ezért valószínűleg jövőre nem fogok versenyezni, de tovább nyomom majd. Sajnálatos módon eléggé az év végén járunk, sok hely betelt már és minden nagyon drága” – folytatta a Motorsport Week által idézett Ilott, aki az eddigi elhangzottak alapján vélhetően teszt- és/vagy tartalékversenyzői állást szeretne megpályázni 2021-re.

„Nagyon, de nagyon valószínűtlen legalábbis, hogy jövőre is a Formula–2-ben” – tette hozzá. – „Versenyzőként versenyezni akarok, ezt is csinálom a legjobban. De ha ki kell ülnöm egy évet, és várni, azt sem bánom.”

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9316318626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása