F1: Verstappen átugrotta a Mercedeseket az időmérő előtt
Formula–1 2020: Bahreini Nagydíj – 3. szabadedzés

Nyugodt körülmények között hozott szokatlan sorrendet a Bahreini Nagydíj záróedzése: a pénteki napot fölényesen uraló Mercedesek elé került Max Verstappen az egyik Red Bull-lal, de egyik csapat sem hangolt tökéletesen az időmérőre.

si202011280058_news.jpg

Csupán az utolsó negyedórában pörögtek fel az események a Formula–1-es Bahreini Nagydíj harmadik szabadedzésen, ami nem meglepő, tekintve, hogy mind az időmérőt, mind a versenyt villanyfényes körülmények között futja a mezőny. Ennek ellenére az eredményre felkaphatjuk a fejünket, az utolsó gyakorláson ugyanis Max Verstappen legyorsulta a pénteki napon még dominánsnak tűnő Mercedeseket. 1:28.355-ös közel három tizedmásodpercet adott a hétszeres és címvédő világbajnok Lewis Hamiltonnak, a harmadik helyen pedig Valtteri Bottas zárt.

Az első hármas összetételében tehát semmi kirívó nincs, mögöttük az autóját a pénteki második edzésen lezúzó Alexander Albon zárt negyedikként. Egyik élcsapat sem lehet nyugodt ugyanakkor, mivel

  • Verstappen DRS-e végig vibrált az edzésen, a Red Bull pedig láthatóan nem talált rá azonnali megoldást,
  • Hamilton Mercedese körül pedig az FIA technikai delegáltja bukkant fel, miközben a szerelők tüsténkedve szerelték azt.

Elképesztően szorosnak ígérkezik a középmezőny ezen a hétvégén is, amit mi sem mutat jobban, minthogy az ötödik időt autózó Carlos Sainz és a 12.-ként záró Esteban Ocon között alig több mint két tized volt a különbség. Várhatóan a McLaren, az Alpha Tauri, a Racing Point és a Renault is keményen harcba száll a Q3-as továbbjutó helyekért, azonban a Ferrari nem tudott beleszólni a csatába: Sebastian Vettel másfél másodperces lemaradásával csak a 15. lett, míg Charles Leclerc több mint 1,8 másodpercet kapott a 18. helyen.

A Bahreini Nagydíj időmérő edzését szombaton 15 órától rendezik magyar idő szerint, az év első villanyfényes kvalifikációját az M4 Sporton követhetjük élőben.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5416305360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása