F1: Räikkönent megdöbbentette, milyen drága lett a gokartozás

Az Alfa Romeo versenyzője arról is beszélt, hogy ötéves fia elindul-e ezen az úton.

large-2020_turkish_grand_prix_saturday.jpg

2001-ben mutatkozhatott be a Formula–1-ben Kimi Räikkönen, méghozzá úgy, hogy mielőtt a Sauber versenyzője lett volna, mindössze 23 versenyt teljesített együléses autóban. Előtte, ahogyan sokan mások mind a napig, gokartban kezdték szárnypróbálgatásaikat, de itt sem álltak meg az árak a 20 évvel korábbi szinten. Räikkönen kiakadt, milyen drága lett a motorsport, már belépő szinten, erről a Speedweeknek beszélt:

A motorsport mindig is drága sport volt, már akkor is, amikor én voltam fiatal. Mostanában viszont azt hallom, hogy a profi gokart már olyan drága, mint amilyen 20 éve volt a Formula Renault, amikor ott versenyeztem. Őrület!

„Így sokkal nehezebb lesz a fiataloknak belépniük a motorsportba, ugyanakkor a jó juniorcsapatok tudják, hogyan szerezzék meg a jelentős gyártók minden támogatását” – tette hozzá a fiatal versenyzők helyzete kapcsán.

Mindennek ellenére Robint, a 2007-es világbajnok ötéves fiát már többször láthattuk gokartozni, a finn szerint ugyanakkor ezzel még nem dőlt el, hogy apja nyomdokaiba akar lépni, nem tudja, mit akar majd csinálni a fia. „Nincs ötletem. Lehet, hogy ma még gokartozni akar, és aztán holnap már valami teljesen mást akar csinálni. Ez van, ő jól szórakozik” – mesélte az ifjú Räikkönenről.

via gpblog.com

Fotó: Florent Gooden / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5416290958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása