Ezt is elvitte a járvány: idén elmarad a TOP50 Magyar Autóversenyző gála

Az adott szezon legjobb hazai autósport-érdekeltségeit felvonultató és bemutató TOP50 Magyar Autóversenyző gálát nem tartják meg a koronavírus-járvány miatt.

img_0444.jpg

Már jó előre tudtuk, hogy nem szabad kockáztatnunk a gálával, bár messze ez a fő eseménye az évnek nálunk, de lehetett látni akár az év elején, akár szeptemberben, hogy idén decemberben vagy még januárban se lesz esélyünk ezt megrendezni

– jelentette be az AFM motorsporthíradóban Bethlen Tamás, az Autósport és Formula Magazin, illetve a Formula.hu főszerkesztője és kiadóvezetője, hogy

idén nem rendezik meg a TOP50 Magyar Autóversenyző gálát.

Bethlen hozzátette, hogy a TOP50-es lista első tíz helyezettjét, valamint a különdíjas versenyzőket elismerik majd egy trófeával, a gála pedig legfeljebb online valósulhat meg, olyan formában, hogy ezeket az egyéni díjátadókat kamerával rögzítik, a díjazottak gondolataival együtt. A rendezvényt tavasszal sem pótolják, legközelebb jövő decemberben vagy 2022 januárjában tarthatják meg.

2017-ben rendezte meg először nagyszabású gálaeseményét az AFM szerkesztősége, első két alkalommal a Boscolo Hotelben, tavaly pedig a Bálnában, olyan sztárvendégekkel, mint Jean és Giuliano Alesi, Jean-Louis Schlesser és Bernd Mayländer, a Formula–1-es biztonsági autó sofőrje. Általában ilyenkor mutatja be kiadványait is a magazin, amely idén megjelenteti a Száguldás és cirkusz, illetve az Autósport Évkönyv kiadványát. Igaz, a koronavírus-járvány miatt kitolódó versenynaptárak miatt kompromisszumot kellett kötniük, a könyvzárta november 22-én lesz, hogy a könyvek karácsonykor már a fa alá kerülhessenek. (Az még nem dőlt el, hogy az említett dátum után megrendezésre kerülő eseményeket egy külön füzetben vagy a kiadvány következő kötetében tárgyalják-e ki.)

Hírblogunk alapítója és főszerkesztője, egyúttal jelen sorok szerzője – aki mindig is szívügyének tekintette a magyar autó- és motorsport helyzetét, ennek szellemében készítette el tavaly év végén évtizedes toplistáját is – a háromból két gálaeseményen jelen volt a gálaeseményen (egyszer a Totalcar.hu-val korábban folytatott korábbi együttműködésünk révén, egyszer a Vezess.hu szerzőjeként), mindkét alkalommal azt tapasztalhatta, hogy ez az esemény nagyon jó lehetőséget adott arra, hogy a magyar autósport jeles képviselői találkozhassanak és jókedvűen beszélgethessenek egymással, együtt nosztalgiázhassanak. A Braking News Motorsporton megjelent 2018-as tudósítás mellett a szerző Schlesserrel, valamint Mayländerrel készült interjúját is ajánljuk Olvasóink figyelmébe.

Fotó: Rogosz Péter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7016289730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása