Jövőre már biztonsági autót is ad az F1-be az Aston Martin

Nem csak gyári csapatként lesz jelen jövőre az Aston Martin, a Mercedesszel megosztottan ugyanis a biztonsági és orvosi autókat is biztosítja a Formula–1 részére.

5432dgwec201920bahrain2-jpg.jpg

Megbízható forrásokra hivatkozva arról ír a RaceFans, hogy a következő szezonban már nem csak a Mercedes biztosítja a biztonsági és orvosi autókat a Formula–1-ben. Ezzel egy 25 éves hagyomány szakad meg, 1996 óta ugyanis kizárólag a német márka éppen aktuális modelljeit láthattuk a nagydíjhétvégéken. 2021-ben viszont a tervezett 23-ból 12 hétvégén az Aston Martin autói bukkannak fel ezekben a szerepkörben, a brit márka ráadásul ki is választhatja, hogy mely helyszínekre szállítja el autóit – a többi 11 alkalommal továbbra is a Mercedes tölti be ezt a pozíciót.

Az Aston Martin várhatóan azokra a hétvégékre voksol majd, ahol piaci szempontból nagyobb érdekeltségük van, a szakportál ezen a ponton hozzá is teszi, hogy például a Brazil Nagydíjon valószínűleg a Mercedes lesz a soros. A biztonsági autó a Vantage, az orvosi autó pedig a brit márka első luxus-SUV-ja, a DBX lesz. Előbbi modell GTE-változatával (lásd nyitóképünkön) már évek óta jelen van a gyártó az endurance-világbajnokság mezőnyében, utóbbit pedig pont ugyanaz a 4,0 literes V8-as erőforrás hajtja, amely a Mercedes mostani biztonsági autóját, az AMG GT R-t is.

Aston Martin DBX

Nem mellesleg a Mercedest is tulajdonló Daimler nemrégiben tett szert 20%-nyi részesedésre az Aston Martinban, a brit manufaktúra ráadásul jövőre már gyári csapatként is érintett lesz az F1-ben, mégpedig a Racing Point jogutódjaként, a csapat versenyzői pedig Lance Stroll és a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel lesznek.

Fotó: Aston Martin Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5316289200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása