Egy győzelem is elég volt: Joan Mir a 2020-as világbajnok a MotoGP-ben!

A spanyol versenyző 2017-ben már világbajnok lett a Moto3-ban, most a királykategóriában megismételte sikerét.

5257dc516aef6d34a2ef4650ec5993d1e815d8b37e09ed65b7476d6a06616a88.png

A győzelemért és a bajnoki címért vívott küzdelem szempontjából is roppant izgalmasnak ígérkezett a Valenciai Nagydíj. A pole pozícióból rajtolva Franco Morbidelli mindent megtett annak érdekében, hogy életben tartsa bajnoki reményeit, a Pramac Ducatival versenyző Jack Millert kellett ehhez feltartóztatnia. Ám az ausztrált is kemény fából faragták, de csak pillanatokra tudta átvenni a vezetést.

Így volt ez az utolsó kör elején is: a célegyenes végén Miller betette a motort, de túlcsúszott, ezt kihasználva pedig Morbidelli visszavette a vezetést, végül kevesebb mint egy tizeddel húzta be idei harmadik sikerét. A dobogó legalsó fokára Pol Espargaró állhatott fel a KTM-mel. A legtöbb tekintet azonban a hetedik helyezettre szegeződött, a 12. helyre induló, ezt követően szépen felzárkózó Joan Mir ugyanis bebiztosította a világbajnoki címet, behozhatatlan, 29 pontos előnyre szert téve a Petronas Yamaha motorosa előtt, úgy, hogy első győzelmét csupán az előző, szintén a Circuit Ricardo Tormón rendezett futamon szerezte meg.

A 2017-ben Moto3-as bajnoki címet szerző Mir révén 2000 óta először nyert suzukis versenyző a világbajnokságot, akkor Kenny Roberts Jr. ért fel a csúcsra a japán gyártó színeiben. Mir dolgát az is nagyban segítette, hogy az addig második helyezett Fabio Quartararo már a verseny elején hibázott, majd el is esett, így a francia újabb nehéz hétvégét tudhat maga mögött, amivel – az év eleji kiváló kezdés ellenére – a másodikról az ötödik helyre esett vissza az összetettben.

Szünet nélkül folytatódik, de a hétvégén véget is ér a MotoGP 2020-as szezonja a Portugál Nagydíjjal, ami kétségkívül egy változatos, fordulatokban gazdag idény volt. Elképzelhető, hogy nem így alakult volna, ha Marc Márquez nem sérül le már az idénynyitó versenyen. De, mint tudjuk, a motorsportban a „ha” szót tartalmazó mondatoknak nincs értelmük.

Fotó: Suzuki Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5116286896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása