F1: Új tartalékosa lesz a Red Bullnak Törökországban

Miután a Red Bull egyik pótversenyzője sem ér rá a hétvégén, az energiaital-gyártó kénytelen volt kikupálni magának egyet: hogy megkapja a szuperlicenszet, még egy 300 kilométeres tesztet adott a Red Bull Jüri Vipsnek.

si202009250357_news.jpg

Kiemelkedő szerep jut idén a tartalékversenyzőknek a Formula–1-ben, mint azt a Racing Point példája is mutatja, bármikor pozitív lehet egy koronavírus-teszt, ami miatt helyettesre van szükség, ahogy az Sergio Pérez és Lance Stroll esetében is előfordult. A Török Nagydíj hétvégéjén a Red Bull egyik tartalékosa sem ér rá, így Jüri Vipset vitte magával a csapatával. Eredetileg Sébastien Buemi és Sérgio Sette Câmara töltik be ezt a pozíciót, de a svájci a hétvégén az endurance-világbajnokság záróversenyén indul a Toyotával, a brazil pedig Formula–E-csapatával tesztel.

Nemrégiben egy titkos 300 kilométeres tesztet is lebonyolított észt neveltjével a Red Bull, az enyhébb előírásoknak köszönhetően így már Vipsnek is van F1-es szuperlicensze, és ha úgy alakul, hogy valamelyik Red Bull- vagy Alpha Tauri-pilóta nem tudja vállalni a szereplést, ő jut lehetőséghez. Az eredeti tervek alapján idén a japán Super Formula-sorozatba küldte volna tehetségét a Red Bull, a koronavírus-járvány azonban minden forgatókönyvet átírt, így az Euroformula Openben, legutóbb pedig a Formula–2-ben láthattuk versenyezni.

si202009250361_news.jpg

Utóbbiban a DAMS-nál helyettesítette a sérült Sean Gelaelt, egészen a spái hétvégétől, a bahreini fordulókon azonban visszatér az indonéz. Vips a hirtelen beugrás ellenére is helytállt az F2-ben, eddigi nyolc versenyén 16 pontot gyűjtött, a mugellói második versenyen a dobogóra is felállhatott. Ugyanakkor a sajtóértesülések ezek alapján egyáltalán nem tartják valószínűnek, hogy Vips ezáltal F1-es teljes álláshoz is juthat 2021-ben.

Fotó: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4916283574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása