F1: Koronavírusos a Williams csapatfőnöke

Pozitív lett Simon Roberts koronavírus-tesztje a Török Nagydíj előtt, karanténba vonult a Williams újdonsült csapatvezetője.

williamsf1_30455_hires.jpg

A Williams rendszeres, hétfői szűrésén még negatív lett a tulajdonosváltás után kinevezett csapatfőnök tesztje, utána viszont tüneteket produkált, ezért szerdán reggel újra letesztelték. A grove-i istálló esti közleményében tudatta, hogy Simon Roberts második koronavírus-tesztje már pozitív lett. Az Egyesült Királyságban hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően tíz napra karanténba vonult.

A Török Nagydíj hétvégéjére Dave Redding csapatmenedzser és Adam Carter autótervezésért felelős főmérnök veszi át Roberts azon feladatait, amik nem láthatóak el távolléti irányításban. Roberts nem volt szoros kapcsolatban a Williams más tagjaival, így a tervek szerint folytatódhat a csapat működése – szögezi le a közlemény, hozzátéve, hogy a tesztelési protokollon túl a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) koronavírus-útmutatásait is követik majd.

williamsf1_30777_hires.jpg

Nem ez az első alkalom, hogy a Williamsnél felüti a fejét a koronavírus, a csapatnál a Portugál és az Emilia-Romagna Nagydíj hétvégéje körül is szűrtek ki pozitív eseteket.

Fotó: Williams Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4016282538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása