Lefújták a kamion-Eb szezonzáróját, veszélyben Kiss Norbi bajnoki címe

Minden eddiginél nagyobb slamasztikával áll szemben a kamion Európa-bajnokság, a koronavírus-járvány miatt ugyanis nem tudják megtartani a misanói szezonzárót.

_slp7415_1.jpg

Eddig sem alakult felhőtlenül a kamion Európa-bajnokság 2020-as idénye, a koronavírus-járvány második hullámának beköszöntével az újratervezett menetrend fordulóinak száma is megcsappant, most viszont még inkább kilátástalanná vált a helyzet: a pandémia növekvő esetszáma és az utazási korlátozások miatt nem tudják megtartani a zárófordulót az olaszországi Misanóban, amire eredetileg november 14-15-én került volna sor.

Már a hungaroringi hétvégén is bizonytalan volt, hogy sikerül-e értékelhető szezont futni, a versenyzők sem tudtak válaszolni arra, hogy rangsorolva lesznek-e. Ugyan három fordulót kell teljesíteni ahhoz, hogy a bajnokság érvényes legyen, az egyik csehországi futamot azonban elmosta az eső, így az sem minősül teljes értékű hétvégének.

Erről az fiaetrc.com­-on megjelent közlemény sem ad kellő felvilágosítást, csupán annyit írnak, hogy a ETRA, vagyis a promóter már dolgozik a 2021-es versenynaptár összeállításán. Mindenesetre amennyiben az a döntés születne, hogy nem értékelik a 2020-as évet, a magyar szurkolókat igen érzékényen érintené, Kiss Norbi ugyanis vezeti a bajnokságot, miután a Hungaroringen négyből három versenyt is megnyert a Révész Truck Racing Team MAN-jével.

A felmerült kérdések kapcsán a bajnokság promóterét és a Révész TRT sajtóosztályát is kerestük e-mailben, amint válaszolnak, frissítjük a cikket!

Frissítés: Négy nap után választ kaptunk az ETRA-től, levelükben viszont csak annyit írtak, hogy jelenleg az FIA-val egyeztetnek az idei bajnokság sorsáról, a döntést majd közleményben tudatják, amilyen hamar csak lehet.

Fotó: Murányi Gábor / Hungaroring Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8816264710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása