Eldőlt, hogy marad-e Räikkönen az F1-ben

Péntek reggel az Alfa Romeo közölte, hogy változatlan felállással folytatja az F1-ben, azaz Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi is marad.

large-f1_austrian_grand_prix_2019_19.jpg

Sokak oldalát furdalta már a kíváncsiság, miképpen alakul az Alfa Romeo felállása 2021-re. Felmerült többek között az az opció is, hogy mindkét versenyző távozik a hinwili együttestől, és így bemutatkozhat a királykategóriában például Mick Schumacher. Csütörtökön megerősítették, hogy folytatódik az Alfa Romeo és a Sauber együttműködése, a csapat pénteki bejelentéséből pedig arra is fény derült, hogy Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi is marad, vagyis a 2007-es világbajnok és a Ferrari-támogatott olasz ifjonc egy harmadik közös évet is megkezdenek.

„Az Alfa Romeo nekem több egy csapatnál, olyan, mintha a második családom lenne” – kezdte Räikkönen, aki így még 42 évesen is a Formula–1-ben fog versenyezni. – „Sokan már akkor is itt voltak, amikor 2001-ben bemutatkoztam. A csapat egyedi környezete pedig extra motivációt ad nekem a folytatáshoz, a jövő évi már a 19. idényem lesz. Nem lennék itt, ha nem hinnék a csapat projektjében, és abban, hogy együtt megcsináljuk. Ez az a csapat, ahol a kemény munka többet ér a szavaknál, ezzel pedig tudok azonosulni. Várom már a jövő évet, remélhetőleg a középmezőny elejébe előre tudunk lépni a csapattal.”

„Az elmúlt két évben az Alfa Romeo volt az otthonom az F1-ben, és örülök, hogy ez a kapcsolat még egy évig folytatódik. Rengeteg hitet vetett belém a csapat, és próbáltam a legjobb formámat nyújtani, hogy visszafizessem a bizalmat, kemény munkával és elköteleződéssel. Értünk már el jó eredményeket, és érzem, hogy kiveszem a részem a csapat fejlődéséből, de hosszú út áll még előttünk, sok mindent akarunk még közösen elérni. Az év elejéig elvégzett munka már bele fog számítani a következő évre, készen állunk arra, hogy mindent beleadjunk” – tette hozzá Giovinazzi.

large-2020_british_grand_prix_sunday.jpg

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur örömmel fogadta a fejleményeket, és ugyanúgy bízik a jövő évi előrelépésben, mint versenyzői. Giovinazzi szerződésének meghosszabbítását azzal indokolta, hogy a pályán nyújtott teljesítménytől kezdve a mérnöki megbeszélésekig fontos szerepet játszik a csapatban, munkamoráljával és töretlen lelkesedésével pedig kiérdemelt egy újabb esélyt.

Idén csapnivaló éve van az Alfa Romeónak a Formula–1-ben, öt versennyel a szezon vége előtt mindössze 5 pont szerepel a csapat neve mellett a konstruktőri tabella nyolcadik helyén, holott az elmúlt két évben már határozottan a fejlődés jeleit láthattuk a Peter Sauber alapította gárdától.

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8716263696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása