Az F1-esekkel együtt versenyeznek Tóth Lászlóék Imolában

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Imolában folytatódik a Formula Renault Európa-kupa jubileumi, 50. szezonja, a feltörekvő fiatal versenyzők pedig a Formula–1-es Emilia Romagna Nagydíj betétfutamaként szerepelnek az imolai aszfaltcsíkon a hétvégén.

5_7.jpg

Az Európa-kupa mezőnye idén egyszer már járt Imolában, a koronavírus-járvány miatt átalakított versenynaptár második hétvégéjét rendezték meg ott júliusban, majd miután a szezonzáróként Abu-Dzabiba tervezett esemény kikerült a 2020-as programból, helyette a sorozat nyolcadik fordulójaként Imola került be F1-es betétfutamként.

Tóth László és csapata, az olasz BhaiTech Racing számára kihívásokkal teli, küzdelmes év az idei, de az elmúlt hétvégén, a belgiumi Spa-Francorchamps-ban rendezett fordulón a 20 éves magyar versenyző nagy felzárkózást bemutatva ért célba nyolcadikként. Az eredmény értékét jelentősen növeli, hogy a rosszul sikerült időmérő edzés miatt Tóthnak a 17. helyről kellett rajtolnia, és a félig nedves, félig száraz aszfalton a gumik és a beállítás jó megválasztásával egy kiváló rajt után kilenc riválisát megelőzve haladt át pontszerzőként a célvonalon.

Az imolai hétvége a Formula–1-hez hasonlóan a Formula Renault Európa-kupa mezőnyének is lerövidítve, a megszokottnál sűrűbb, kétnapos formában kerül lebonyolításra. Pénteken még nem hajtanak pályára a versenyautók, szombaton délelőtt pedig egyetlen szabadedzés áll majd rendelkezésükre a csapatoknak és a versenyzőknek.

2_1.jpeg

Szombaton 12 órakor rendezik az első időmérő edzést, 15:34-től, az F1-es időmérő után pedig az első, 30 perc + 1 körös futamot. Vasárnap 8:55-kor kezdődik a hétvége második időmérője, a verseny pedig 10:34-kor rajtol el. A két időmérő edzést, valamint a két futamot élőben lehet majd követni a Renault Sport Series Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Imola után a tervek szerint két egymást követő hétvégén be is fejeződik a Formula Renault Európa-kupa 2020-as idénye, november 7-én és 8-án a német túraautó-bajnokság (DTM) betétfutamaként kerül sor a 9. fordulóra Hockenheimben, egy héttel később pedig a franciaországi Paul Ricard versenypályán zárul a szezon.

Fotó: Dutch Photo Agency

Forrás: Tóth László Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816265108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása