F1: Hivatalos, döntött a folytatásról az Alfa Romeo

A Sauber és az Alfa Romeo megállapodása eredetileg az idei szezon végéig volt érvényes, a felek viszont meghosszabbították együttműködésüket, így jövőre még biztosan az olasz autómárka nevével fémjelzik a hinwili istállót.

large-2020_emilia_romagna_grand_prix_special_livery.jpg

2018-ban állapodott meg az Alfa Romeo (névleges) visszatéréséről a Sauber csapatával, így 2019-ben már Alfa Romeóként szerepelt a Formula–1-ben a nagy múltú svájci istálló. Eredetileg a 2020-as szezon végéig szólt a megállapodás, az idény harmadik olaszországi versenye, az imolai Emilia-Romagna Nagydíj előtt azonban bejelentették az együttműködés meghosszabbítását, vagyis az éra végéig biztosan marad az Alfa Romeo név a bajnokságban.

A hazai hétvége és a bejelentés alkalmából különleges festéssel állnak rajthoz az Alfák Imolában, a motorborítás tetején és a hátsó szárny véglapjain megjelenik az olasz trikolór, továbbá egy apró utalás arra, hogy idén ünnepli 110. születésnapját a legendás márka. A Sauber-csoport és az Alfa Romeo paktuma már túlmutat az F1-en, az új Giulia GTA és GTAm modellek tervezése, fejlesztése és gyártása is közös projektnek számít – sőt, Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi ki is próbálták a gyártó hivatalos, baloccói tesztpályáján.

Ahogy a közlemény fogalmaz, szerződés megújítása megerősíti a csapat stabilitását és a jövő iránti elkötelezettségét, és kiemeli a jövőbeli F1-es sikerek iránti ambícióját. Hozzá kell tenni, a felek együttműködése a svájci istálló Ferrarival való kapcsolatára is hatással van: amellett, hogy már évek óta az olaszok motorjai üzemelnek a Peter Sauber alapította gárda autóiban, a Ferrari egy-egy ifjonca is lehetőséget kap az Alfánál. 2018-ban ennél a csapatnál mutatkozott be Charles Leclerc, míg Antonio Giovinazzi már második teljes évét futja.

large-2020_portuguese_grand_prix_saturday.jpg

Fotó: Antonin Vincent / DPPI (Alfa Romeo Racing Media)

„A verseny és a teljesítmény állnak az Alfa Romeo DNS-ének központjában” – kommentálta a bejelentést Mike Manley, a Fiat-Chrysler konszern vezérigazgatója. – „A márka eleve versenypályára született, és ma is a technológiailag leginkább fejlettebb versenysorozatban veszünk részt. A Sauber-csoporttal folytatott együttműködésünk lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy profitáljanak az exkluzív versenyzés know-howjából, ahogy azt a vadonatúj Giulia GTA és GTAm esete is mutatja, amikből a Sauber mérnöki gárdája is kivette részét.”

„Az Alfa Romeóval való kapcsolatunk meghosszabbítása mindkét fél valódi szándéknyilatkozatát jelenti” – tette hozzá Frédéric Vasseur, az istálló csapatfőnöke. – „A Sauberben az Alfa Romeo egy elkötelezett, teljesítményorientált partnerre talált, amelyre rábízhatta a márkáit. Megtisztelő számunkra, hogy a nevünkben hordozhatjuk az Alfa Romeo örökségét és múlt béli sikereit.”

„Mindig is arra törekedett mindkét fél, hogy ezt a kapcsolatot hosszú távon gyümölcsözővé tegye. Az elmúlt három szezonban lefektettünk néhány szilárd alapot, a célunk pedig az, hogy 2021-ben és azt követően learassuk ennek a munkának a sikereit” – tekintett előre. Ugyanakkor az idei év számadatai nem feltétlenül ennek a munkának az eredményességét támasztják alá: az Alfa Romeo mindössze 5 ponttal áll a konstruktőri tabella nyolcadik helyén, míg a tavalyi évet 57 ponttal zárták.

Sokakat foglalkoztat az Alfa Romeo kapcsán, hogy kikkel áll jövőre rajthoz a csapat. Felmerült ugyan, hogy Räikkönen nyugdíjba vonulhat év végén, illetve a nála lényegesen gyengébben teljesítő Giovinazzitól is megválhat a csapat, ami Mick Schumacher F1-es bemutatkozása előtt nyitna utat, de az elmúlt hetekben az is felmerült opcióként, hogy marad a jelenlegi páros.

Nyitókép: Alfa Romeo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5616262544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása