A Comtoyou-főnök fia is beszáll a WTCR-be

A túraautó-világkupa aragóniai hétvégéjén négy Audit állít csatasorba a Comtoyou Racing, melynek tulajdonosának fia, Nicolas Baert lesz a sorozat legújabb szabadkártyása.

2020-2020_spa-francorchamps_friday_practice---2020_eur_spa_practice_2_8_nicolas_baert_29.jpg

A hétvégén a MotorLand Aragónon az idei kiírás utolsó előtti hétvégéjét rendezik a túraautó-világkupában, ennek apropóján hétfőn a WTCR sajtóirodája közölte, hogy egy negyedik Audit is indít a Comtoyou Racing, melyet Nicolas Baert fog vezetni Nathanaël Berthon, Tom Coronel és Gilles Magnus oldalán.

A 15-ös számú RS 3 LMS-sel Baert szabadkártyásként áll rajthoz, aminek értelmében nem kaphat bajnoki pontokat, továbbá az autója 20 kilogrammal lesz nehezebb, mint normál esetben. Csakugyan édesapja, Jean-Michel Baert csapatával mutatkozott be idén a TCR Európa-kupában: egyetlen fordulóval a szezon vége előtt bajnokesélyesként a negyedik helyen áll a bajnokságban, a zolderi első versenyen pedig első győzelmét is megszerezte.

„Nagyszerű lehetőség ez, de elsősorban tapasztalatot gyűjteni jövök, nem pedig azért, hogy megpróbáljuk futamot nyerni. Újoncként remek lesz ilyen nagy nevek ellen versenyezni” – fogalmazott a szabadkártyás beugrás kapcsán a 19 éves belga. – „Sokat dolgoztunk a szezon előtt, illetve közben, és tudom, hogy gyors vagyok, hiszen Gilles-lel, Nathanaëllel és Tommal együtt teszteltünk, a tempónk azonos volt.”

2020-2020_zolder_qualifying---2020_tcr_europe_zolder_qualifying_8_nicolas_baert_97.jpg

Hozzátette, hogy az elvárásait a pozícióknak kell majd tükrözniük, nem pedig a köridőknek. „Édesapám csak annyit mondott, hogy a tanulásra koncentráljak. Csak ne legyen rajtam semmi nyomás, és minden rendben rendben lesz” – folytatta Baert, aki egyébként rendelkezik már némi ismerettel az aragóniai pályáról, hiszen tavaly már versenyzett rajta, amikor még a spanyol Formula–4 mezőnyét erősítette.

Családi kötelék ide vagy oda, a csapattulajdonos váltig állítja, hogy az ifjú Baert munkamoráljával érdemelte ki a világkupás bemutatkozást, nem pedig azzal, hogy ő a fia. „A csapatban mindannyiunkat lenyűgözött a munkájával és szorgalmával” – kommentálta a bejelentést Jean-Michel Baert, hozzátéve, hogy fia nagyon keményen dolgozik azon mérnökével és adatelemzőjével, hogy minden egyes eseményen javuljon.

„Azért kap szabadkártyát a WTCR-be, hogy tapasztalatot gyűjtsön, tanuljon és megismerje a kategória legjobbjait. Nathanaëlt és Tomot már remekül ismeri, amióta júniusban a portimaói 24 óráson másodikak lettek. Apaként büszke vagyok rá, de most nem a vezetéknév a legfontosabb – úgy hívják, hogy Nicholas!” – húzta alá.

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4316259168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása