Rosberg és Hamilton újra egymásnak feszülnek – ezúttal csapattulajdonosként

Lewis Hamilton után újabb Formula–1-es világbajnok ad csapatot a 2021-ben startoló Extreme E-be. A brit egykori nagy riválisa, Nico Rosberg is beszáll.

m26794.jpg

Az elmúlt években a motorsportban is egyre komolyabb nyomot hagy a világban zajló környezetvédelmi kampány, a Formula–E után jövőre újabb elektromos sorozat indul, a terepraliautókat felvonultató Extreme E, amiben – mint arról korábban beszámoltunk – a hetedik Formula–1-es világbajnoki címéhez egyre közelebb kerülő Lewis Hamilton is csapatot indít, igaz, a brit „csak” a nevét adja a projekthez.

Csütörtök hajnalban pedig bejelentették, hogy Hamilton régi riválisa, a 2016-os F1-es világbajnok Nico Rosberg is hasonlóképpen tesz, a német viszont vezérigazgatóként csapata, a Rosberg Xtreme Racing mindennapjaiban is részt vesz. A 35 éves német korábban már számos sikeres fenntarthatósági, környezetvédelmi projektbe invesztált, többek között a szintén Alejandro Agag által alapította Formula–E-ben is részvényes.

credit_rosberg_xtreme_racing.jpg

„Örömünkre szolgál, hogy bemutatjuk a Rosberg Xtreme Racinget az Extreme legújabb csapataként” – kommentálta a hír a visszavonult versenyző. – „Ez a sorozat nem csak ahhoz biztosít elképesztő lehetőséget, hogy felhívjuk a figyelmet, de ahhoz is, hogy inspirációt adjunk a klímaváltozás elleni harchoz, ami napjaink legnagyobb fenyegetését jelenti a bolygónkra nézve.”

„Amióta visszavonultam az F1-ből, pályafutásomat a fenntartható technológiáknak szentelem, az viszont hihetetlenül kielégítő, hogy kombinálhatom ezt a versenyzés iránti szenvedélyemmel” – tette hozzá.

m20666.jpg

Hamilton és Rosberg kapcsolatát évtizedes rivalizálás szövi át, 2013-tól 2016-ig a Mercedesnél voltak csapattársak, a világbajnoki címért folytatott küzdelmekben több konfliktus is volt közöttük, melyek következtében egykor baráti viszonyuk is megromlott. A leendő Extreme E sikerét viszont jól mutatja, hogy két F1-es világbajnok is a nevét adja hozzá, Rosbergé pedig már a kilencedik csapat a mezőnyben.

A tervek szerint 2021 januárjában indul el a sorozat, aminek folyamán az ODYSSEY 21-es típusú, 540 lóerős elektromos SUV-kkal a versenyzőknek számos extrém helyzetben kell helytállniuk. Az idény Szenegálban kezdődik, majd Szaúd-Arábia, Nepál, Grönland és Brazília is a helyszínek között szerepel.

Végezetül íme, Rosberg bejelentése:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database, Rosberg Xtreme Racing / Extreme E

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10016253680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása