F2: Schumacher fellélegezhet, nem veszik el a győzelmét

Eldőlt, megtarthatja oroszországi győzelmét Mick Schumacher, a rivális csapatok visszavonták fellebbezésüket.

002_mick_schumacher_prema_racing_c_formula_motorsport_limited_1.JPG

Az oroszországi hétvégét követően került bajba Mick Schumacher, miután a Prema 10 ezer eurós pénzbírságot kapott, amiért René Rosin hevesen gesztikulálva magyarázott a szerelőknek és versenyzőjének a főversenyen, pedig a szabályzat tiltja az ilyesféle operatív kommunikációt, és bár nem volt befolyással a boxkiállásra, megnyilvánulásai félreértelmezhetőek voltak.

Egyes csapatok azonban enyhének találta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Premával szembeni fellépését, így négy csapat – az ART Grand Prix, a Carlin, a DAMS és az UNI-Virtuosi – fellebbezést nyújtott be Schumacher győzelme ellen, ahogyan azt korábban megírtuk. Amennyiben sikeres lett volna az óvás, a német a harmadik helyre, Yuki Tsunoda és Callum Ilott mögé csúszott volna vissza a pontversenyben.

A RaceFans megkeresésére reagálva azonban az FIA megerősítette, hogy végül egyik óvást sem erősítették meg, így a verseny végeredménye marad az eredeti. Ez azt jelenti, hogy az F1-es bemutatkozáshoz egyre közelebb kerülő Schumacher 22 pontos előnnyel várja az idei Formula–2-es bajnokság hajráját jelentő két bahreini fordulót.

Fotó: Formula Motorsport Ltd.

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6316254206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása