F1: Bottas meglepte Hamiltont, éledezik a Ferrari – így fest az Eifel Nagydíj rajtrácsa

Hazai pályán is elfoglalta az első sort a Mercedes, habár a csillagmárkára ezúttal komoly veszélyt jelentett Max Verstappen. A sorrend azonban nem a szokásos, Lewis Hamilton helyett ugyanis Valtteri Bottas indulhat az élről. 

m246589.jpg

Habár a Q3 elején úgy tűnt, akár még Max Verstappen is beleszólhat a pole pozícióért vívott küzdelembe, végül a Mercedes kisajátította az első sort a Nürburgringen Valtteri Bottas vezetésével, aki így idei harmadik és pályafutása 14. rajtelsőségét szerezte. Tekintve, hogy 2013 óta még csak a közelében sem járt Formula–1-es autó az Eifel-hegységben található pályának, a finn 1:25.269-es ideje kétségkívül pályacsúcs, amitől két és fél tizeddel maradt el a világbajnoki éllovas Lewis Hamilton. Verstappen így a két mercedeses mögé, a harmadik helyre szorult, bár csak századokkal maradt el a hatszoros világbajnoktól.

20034-eifel-gp-gallery-quali.jpg

Félig-meddig át tudta menteni a harmadik szabadedzésen nyújtott biztató formáját a Ferrari: Charles Leclerc negyedik lett, ezzel idei legjobb rajtpozícióját állította meg a monacói, aki korántsem számított ennyire jó szereplésre – ezzel szemben Sebastian Vettel nem jutott tovább a Q2-ből, viszont a 11. rajtkockából a szabad gumiválasztással még megpróbálhat a pontszerző zónába törni. A harmadik sorba Albon és Ricciardo, a negyedikbe Ocon és Norris, az ötödikbe pedig Pérez és Sainz kettőse kvalifikált, velük lett teljes az első tíz sorrendje.

Bottas pole-ja és Leclerc remeklése mellett Antonio Giovinazzi szolgáltatta az Eifel Nagydíj időmérőjének harmadik meglepetését. Miközben hetek óta attól hangos a sajtó, hogy Mick Schumacherért lapátra teszi olasz pilótáját az Alfa Romeo, egy nagyon jó körnek köszönhetően – idén először – jutott tovább a Q2-be, ahol 14. lett, ezzel pedig még Kimi Räikkönent is jócskán lenyomta, aki rekordot jelentő 323. versenyének csak a 19. pozícióból vághat neki. 

gp2010_130054ms2_9228-large.jpg

Büntetésekkel ezúttal nem variálták a sorrendet, Nico Hülkenberg neve mégiscsak szokatlanul mutat. A német újabb hirtelen beugrása azzal magyarázható, hogy Lance Stroll rejtélyes gyomorbántalmak miatt nem tudta vállalni a szereplést. A Racing Point így riasztotta a Silverstone-ban, akkor Sergio Pérez autójában derekasan helytáll németet, akinek ezúttal még annyi ideje sem volt a felkészülésre. Délelőtt 11-kor még egy barátjával kávézgatott Kölnben, így négy Q1-es körrel a háta mögött, a sor végéről kell majd elrajtolnia hazai közönsége előtt.

Ezen a hétvégén pedig muszáj résen lenni, mert bár európai helyszínen tartózkodik az F1, rendhagyó módon 14:10-kor kezdődik a verseny 15:10 helyett. A 60 körös nürburgringi futamot élőben közvetíti az M4 Sport.

Íme, a Formula–1-es Eifel Nagydíj végleges rajtsorrendje:

f1-2020-nurburgring-rajtracs_1.jpg

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database, Scuderia Ferrari Press Office, Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2916235132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása