Hazai pályán debütál Mick Schumacher az F1-ben!

A szezon végéig másik két Ferrari-junior, Callum Ilott és Robert Shwartzman is lehetőséghez jut szabadedzésen.

large-mick.jpg

Számos ígéretes tehetség nevelkedik a Ferrari versenyzői akadémiáján, közülük hárman még az év vége előtt lehetőséget kapnak Formula–1-es szabadedzésen, Mick Schumacher és Callum Ilott már a jövő hétvégi Eifel Nagydíjon autóba ülhet. A Formula–2-t megnyugtató fölénnyel vezető Schumacher az Alfa Romeo, míg a második helyen álló Ilott a Haas egyik gépével gördülhet pályára a Nürburgringen.

A Ferrari bejelentésének értelmében 2012 óta először találkozhatunk a Schumacher névvel hivatalos F1-es hétvégén, utoljára Mick édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher indult a nyolc évvel ezelőtti Brazil Nagydíjon. A 21 éves német Antonio Giovinazzi helyét veszi át, az viszont még nem dőlt el, hogy brit riválisa Romain Grosjean vagy Kevin Magnussen autóját vezetheti-e majd.

Schumacher és Ilott mellett a csakugyan az olaszok nevelőprogramjában pallérozódó Robert Shwartzman pedig a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon vezetheti valamelyik csapat Formula–1-es autóját. A Ferrari #RoadToF1 projektjében viszont már a holnapi nap óriási jelentőséggel fog bírni, ugyanis mindhárom akadémista egy privát teszten vesz részt Fioranóban, ahol a 2018-as Ferrari, azaz az SF71-H volánja mögött készülhetnek fel az éles bevetésre.

ilott-schumacher-shwartzman.jpg

„Azért szervezzük ezt a tesztet, hogy a legjobb három fiatal pilótának a lehető legfelkészültebbek legyen egy számukra különleges alkalommal. Lehetőségük lesz megismerkedni egy Formula–1-es autóval, ami sokkal komplikáltabb, mint amihez hozzávannak szokva vezetés szempontjából” – mondta Laurent Mekies, a Ferrari Versenyzői Akadémia (FDA) vezetője.

„Szeretnék köszönetet mondani a Haasnak és az Alfa Romeónak, amiért Callumnak, Micknek és Robertnek felajánlottak ezt a lehetőséget”

– folytatta a Ferrarinál sportigazgatói pozíciót is betöltő Mekies. – „Erősen hiszünk az akadémiánkban, ami már most bizonyította értékét Charles Leclerc-rel, akire hosszú távon építkezhet a Scuderia.”

„Callum, Mick és Robert már bizonyítottak idén a Formula–2-ben, ez a teszt pedig egy újabb lépés a felkészítésükben” – tette hozzá.

large-mick_1.jpg

„El vagyok ragadtatva a lehetőségtől” – kommentálta a bejelentést Mick Schumacher az Alfa Romeo közleményében. A hétszeres világbajnok fia nem először vezethet F1-es autót: amellett, hogy apja korábbi autóit is kipróbálhatta, tavaly a hinwili csapattal és a Ferrarival is részt vett a bahreini szezonközi teszten. „Ez lesz az első alkalom, amikor Formula–1-es hétvégén vehet részt, ráadásul hazai közönség előtt, a Nürburgringen, ami még különlegesebbé teszi majd a pillanatot.”

„Az Alfa Romeónak és a Ferrari-akadémiának is köszönöm a lehetőséget, amivel újabb ízelítőt kaphatok a Formula–1-ből a másfél évvel ezelőtti, bahreini közös tesztünk után. A következő tíz nap igyekszem jól felkészíteni magamat, hogy a legjobb munkát végezhessem a csapatnak, továbbá sok értékes adatot is gyűjthessek” – zárta gondolatait a német.

ilott-2.jpg

„Igazán megtisztelő, hogy először vehetek részt szabadedzésen, az pedig különösen, hogy ezt a Haas F1 Teammel tehetem meg” – fejtette ki Callum Ilott. „Lenyűgöző, hogy megkaphattam ezt az esélyt az egyik kedvenc pályámon, hiszen itt szereztem pályafutásom első dobogóját, még 2015-ben. Sokat jelent számomra a Nürburgring, ez a pálya igazi örökléssel bír, úgyhogy remek, hogy itt mutatkozhatok be először Formula–1-es hétvégén.”

„Köszönöm a Haas F1 Teamnek és a Ferrari-akadémiának, amiért ilyen remek lehetőséget adtak nekem. Szórakoztató és izgalmas lesz, és próbálom majd a legtöbbet kihozni belőle, már nagyon várom” – fűzte hozzá a Haas kommünikéjében.

Fotó: Alfa Romeo Media, Scuderia Ferrari Press Office, Formula Motorsport Ltd. / UNI-Virtuosi Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716221154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása