Rekordot döntött a koronavírus-fertőzések száma az F1-ben

Minden eddiginél több, összesen hét esetben hozott pozitív eredményt a Formula–1-es Orosz Nagydíj előtti tömeges koronavírus-tesztelés.

large-2020_austrian_grand_prix_friday_1.jpg

Jelentős csúszással, július elején rajtolt el a 2020-as Formula–1-es szezon, a száguldó cirkusz viszont rendkívül szigorú protokoll mellett térhetett vissza, ideértve a rendszeres tesztelést, a maszkviselést, a távolságtartást, valamint a higiéniás előírásokat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétről-hétre közli az aktuális járványügyi adatokat, péntek esti közleményében a felügyelőtestület nem kevesebb mint hét pozitív koronavírus-tesztről számolt be, a szeptember 18-24. közötti időszakban egyébként 3256 mintavételt végeztek el a versenyzők, a csapatok és a személyzet körében.

Cikkében a Motorsport Week emlékeztet, hogy az első kilenc versenyhétvége során több mint 44 ezer koronavírus-tesztből összesen kilenc lett pozitív, kettőnél több esetet pedig egyik hétvégén sem regisztráltak. Ezzel szemben a mostani hét eset rekordnak számít.

Az FIA további részleteket nem hoz nyilvánosságra a fertőzöttekkel kapcsolatban, az viszont kiderült, hogy az F1 utazó riportere, Will Buxton is a frissen azonosított koronavírusos esetek között szerepel. A versenyzők közül eddig egyedül Sergio Pérez produkált pozitív eredményt, a Racing Point pilótájának emiatt mindkét silverstone-i versenyt ki kellett hagynia.

Mindennek ellenére, illetve annak dacára, hogy fellángolt a koronavírus-járvány második hulláma világ-, illetve Európa-szerte, az Orosz Nagydíjra már komolyabb számba beengednek nézőket, a szervezők 30 ezer szurkoló érkezésére számítanak.

Fotó: Alfa Romeo Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2716215966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása