Esős időre készülnek Tóth Lászlóék Zandvoortban

Az alábbiakban a versenyző médiacsapata által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

A Formula–1-ben a koronavírus-járvány miatt elrendelt törlések áldozata lett az átépített és felújított zandvoorti pálya, a Formula Renault Európa-kupa mezőnye viszont a hétvégén ellátogat a tengerparti aszfaltcsíkra. A mezőnyben ott lesz Tóth László, a BhaiTech Racing 20 éves magyar versenyzője is.

mag_fr_kn-6506.jpg

A pálya az idei évre már minden tekintetben megfelelt azoknak a feltételeknek, hogy Formula–1-es versenyt lehessen rendezni rajta, de aztán a pandémia miatt nem tudták megrendezni a futamot, amely 35 évnyi szünet után az első lett volna a dűnék között elhelyezkedő aszfaltcsíkon. A Formula Renault Európa-kupa mezőnyének a versenynaptárjába viszont az idei ötödik állomásként bekerült Zandvoort, és a csapatok, valamint a versenyzők már a helyszínen vannak, csütörtök délután ugyanis lehetőségük volt egy tesztre, amely megelőzi a versenyhétvége hivatalos programját.

A Renault nagy hagyományokkal rendelkező együléses versenysorozata az idén ünnepli jubileumi, 50. szezonját, amely a tervek szerint 10 fordulóból áll majd, így a mostani hétvégén jutnak félidőig a résztvevők. A többször is módosított versenynaptáron legutóbb ismét változtattak, a szezonzárót ugyanis nem Abu-Dzabiban, hanem a franciaországi Paul Ricard pályán tartják majd november közepén.

mag_fr_kn-8402.jpg

A BhaiTechhez ezen a hétvégén visszatér az olasz Nicola Marinangeli, aki egy motorbalesetben sérült meg még a nyári szünet alatt, ezért két fordulón át a W Seriesből is ismert Vicky Piria helyettesítette. Az olasz csapat így a szezon előtt bejelentett felállásban, Tóth Lászlóval, Lorenzo Colombóval és Marinangelivel vesz részt a zandvoorti hétvégén.

A mezőnyt – az időjárás-előrejelzések alapján – a holland tengerparton ebben az időszakban megszokott körülmények várják, szinte az egész hétvégére esőt és hűvös időt jósolnak, minden bizonnyal vizes aszfalton rendezik majd mindkét futamot. A hivatalos program pénteken kezdődik két szabadedzéssel, majd szombaton 11:35-kor az első időmérő edzésre, 17 órakor pedig az első versenyre kerül sor. Vasárnap 10:05-kor rendezik meg a második időmérőt, 14:15-től pedig a zárófutamot.

mag_fr_kn-7692.jpg

A Formula Renault Európa-kupa mezőnye Zandvoort után két héttel Barcelonában, a Circuit de Catalunyán versenyez majd, aztán a szezon egy négyhetes sűrített programmal zárul, hiszen október második felében Spa-Francorchamps-ban és Imolában – az F1 betétfutamaként –, november első felében pedig Hockenheimben és a Paul Ricard-i pályán is rendeznek versenyhétvégét.

A zandvoorti hétvége mindkét időmérő edzését és futamát is élőben lehet majd követni a Renault Sport Series Facebook-oldalán, valamint YouTube-csatornáján.

Fotó: Dutch Photo Agency

Forrás: Tóth László Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5616214326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása