Az F2-ben is beindult a keringő, az F1-es futamgyőztes fia is átigazolt

A Formula–2 oroszországi hétvégéjére a HWA és az MP Motorsport is részben módosított felállással érkezik: Nobuharu Matsushita távozik, Jake Hughes bemutatkozik.

nobuharu_matsushita_mp_motorsport_c_formula_motorsport_limited.JPG

Amíg a Formula–3-ban időről-időre változott egy-egy csapat felállása, addig az F2-ben szokatlan állandóság jellemezte a mezőnyt, az év első kilenc hétvégéjén egyedül Sean Gelaelt kellett helyettesíteni, a sérült indonéz pilótát a Red Bull-junior Jüri Vipsszel pótolták a DAMS-nál.

A szocsi hétvége előtt azonban változik a helyzet, Nobuharu Matsushita távozásával dőlt le az első dominó. A fiaformula2.com-on megjelent magyarázat szerint új kihívások után néz a japán, aki annak ellenére, hogy futamot is nyert, csak 42 pontot szerzett, amivel a bajnokság 12. helyén áll.

Matsushita távozásával párhuzamosan Giuliano Alesi személyében új pilótáját is bejelentette az MP Motorsport. Hogy idén rajthoz állhasson, édesapja, a Formula–1-es futamgyőztes Jean Alesi még F40-es Ferrariját is eladta a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak következményeként. Így a HWA-nál kezdte a szezont, legjobb eredményét a szezonnyitó Red Bull Ring-i futamon elért hatodik helye jelenti, azóta viszont még csak pontot sem szerzett a Ferrari-akadémia kötelékébe tartozó francia.

8_hwa_racelab_f2_barcelona_alesi_giuliano.jpg

„Rendkívül boldog, izgatott, de legfőképpen motivált vagyok amiatt, hogy az MP Motorsporttal dolgozhatok tovább, egyúttal egy új fejezetet nyithatok a Formula–2-ben” – fogalmazott Alesi a bajnokság oldalán. – „Már nagyon várom Szocsit, alig várom, hogy beülhessek az autóba.”

Alesi 2015-ben ült először együléses autóban, majd a francia F4-et követően a GP3-ban folytatta pályafutását, ahol három szezont töltött, majd négy futamgyőzelemmel a háta mögött tavaly fellépett az F2-be, ahol a Tridenttel mutatkozott be. Az év utolsó hat futamából ötön pontot szerzett, így 20 ponttal az 15. lett az összetettben.

2_bwt_hwa_racelab_hughes_jake.jpg

Alesi csapattársa Felipe Drugovich lesz az év hátralevő részében, míg a francia átigazolásával F3-as pilótájának, Jake Hughes-nak ad lehetőséget a HWA, a brit a kategóriában töltött öt szezont követően debütálhat a második vonalban, Artem Markelov csapattársaként. A 26 éves brit megbízatása egyelőre a szocsi hétvégére szól, a dupla bahreini szezonzáró nem.

„Várom már első Formula–2-es versenyeimet, köszönettel tartozom a HWA-nak a lehetőségért” – fogalmazott Hughes, aki a tavalyi évhez hasonlóan idén is 7. lett az egyéni bajnokságban, a barcelonai első és a monzai második futamot győzött.  „Kilenc hétvége után épphogy véget ért a Formula–3-as szezon, szóval még teljesen lendületben vagyok. Először is meg kell szoknom az autót, mivel jóval erősebb az F3-asnál, de készen állok a kihívásra.”

Fotó: Formula Motorsport Ltd., Dutch Photo Agency / HWA Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr716209952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása