Lőttek az AMTS-nek – megint, és ezúttal nem a koronavírus miatt

Ezzel az is eldőlt, hogy legközelebb 2021-ben rendezik meg az Autó Motor és Tuning Showt.

img_7439_1.jpg

Eredetileg március második felében rendezték volna meg a 15. AMTS-t, ám amint Magyarországon is regisztrálták az első koronavírusos eseteket, a halasztás mellett döntöttek a szervezők. Szeptember 25-27. közé tűzték ki a jubileumi rendezvény új időpontját, másfél héttel előtte azonban jött a bejelentés, miszerint idén mégsem rendezik meg az AMTS-t. A törlés magyarázható lenne a járvány második hullámával is, de ezúttal nem a koronavírus tett keresztbe az autós dzsemborinak.

„A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban folyó felújítási munkálatok sajnos nem az elvárt ütemben haladtak és az ígéretek ellenére nincs rá garancia, hogy ezek a jövő héten esedékes kapunyitásig jelentősen megváltoznának. A rendezvényterület a mai, utolsó bejárásunk során látott állapotában nem alkalmas az AMTS megfelelő színvonalon történő megtartására, a kompromisszumokból fakadó minőségi romlást pedig sem látogatóink, sem kiállítónk felé nem vállalhatjuk fel”

– írták közleményükben a szervezők.

Az idei belépőjegyek érvényesek lesznek jövőre is, a Porsche Boxster S nyereményautót viszont korábbi ígéretükhöz híven még idén kisorsolják azok között, akik megtartják jegyüket, vagy még idén belépőt váltanak a 2021-es AMTS-re. A sorolást decemberben, egy online élő show keretei között tartják meg, az ezzel kapcsolatos pontos információk néhány napon belül várhatóak, a jövő évi AMTS időpontját hamarosan közlik.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az AMTS-en a magyar autósport egyes szereplői, kulcsfigurái is rendre felbukkannak. Tavaly például a Gender Racing Team és a M1RA is a Hungexpóban leplezte le 2019-es versenygépét, utóbbi bemutató apropóján pedig az azóta világkupagyőztessé avanzsált Michelisz Norberttel és akkori „beosztottjával”, Nagy Dániellel is készítettünk interjút.

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Braking News Motorsport

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!