F1: Bottasé az első vér Monzában, Verstappen megtörte a Red Bullt
Formula–1 2020: Olasz Nagydíj – 1. szabadedzés

Máris óriási a Mercedes fölénye Olaszországban (is), noha ebben az is közrejátszott, hogy Max Verstappent egy autótörés visszavetette. A Ferrari hazai pályáján is tetszhalott állapotban kezdett.

m241480.jpg

A Mercedes ott folytatta menetelését, ahol egy héttel ezelőtt Belgiumban abbahagyta. A brackley-i csapat már péntek délelőtt uralta a mezőnyt, házon belül ugyan Valtteri Bottas kezdett jobban, így ő is zárta az élen az Olasz Nagydíj nyitóedzését. 1:20.703-as idejétől mintegy két és fél tizeddel maradt el a világbajnoki éllovas Lewis Hamilton, mögöttük pedig a Red Bull és az Alpha Tauri autói rendeződtek sormintába.

Kisebb meglepetésre Alexander Albon autózta a harmadik időt, igaz, Max Verstappen félidőnél hibázott az Ascari-sikán kijáratánál, meg is törte Red Bullja elejét. Habár piros zászlóval félbe is szakították az edzést, a holland a saját lábán vitte haza az RB16-ost, 20 perccel később már újra róhatta a köröket. Végül ötödik lett, Danyiil Kvjat és Pierre Gasly között. A francia versenyző az utolsó percekben a Roggiánál egy hasonló megforgást mutatott be, de a mutatványt csak a gumik bánták, az AT01-es sértetlenül megúszta.

A legjobb tízbe még Sergio Pérez (Racing Point), Lando Norris (McLaren), Daniel Ricciardo (Renault) és Carlos Sainz (McLaren) fért be, míg a Ferrari rémálomszerűen kezdett hazai pályán is: Charles Leclerc ugyan épphogy, a 11. helyen végezve szorult ki a TOP-10-ből, Sebastian Vettel a monacóiénál egy másodperccel lassabb köridővel csak a 19. lett, a két Williams közé beékelődve.

A grove-i istálló egyébként az első másfél órára kispadra ültette George Russellt, a teszt- és tartalékpilótaként idén más másodjára lehetőséget kapó Roy Nissany viszont a csapat állandó versenyzője, Nicholas Latifi előtt zárt. A Trident F2-es csapatánál versenyző izraeli három tizeddel volt gyorsabb a kanadainál.

A második szabadedzés közép-európai idő szerint 15 órakor kezdődik, az eseményeket ezúttal is élőben követhetjük az M4 Sporton.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4316188952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása