F1: Bottas kezdett az élen Spában, a Red Bull és a Racing Point is a Mercedes nyomában
Formula–1 2020: Belga Nagydíj – 1. szabadedzés

A születésnapos Valtteri Bottas elsőségével indult a Belga Nagydíj hétvégéje, de a finn csak századokkal zárt csapattársa, Lewis Hamilton, Max Verstappen, valamint Sergio Pérez előtt.

m240278.jpg

Eseménydúsnak nem igazán mondható másfél órát szolgáltatott a Formula–1-es Belga Nagydíj első szabadedzése, egy-két pályaelhagyást vagy komolyabb elfékezést számítva még eget rengető vezetői hibát sem láthattunk, huzamosabb ideig nem is voltak érvényben a sárga zászlók. Műszaki meghibásodásokból azonban már annál több Romain Grosjean és Kevin Magnussen, illetve az alfás Antonio Giovinazzi is a garázsban vesztegelt. A Haasnál kiderült, hogy a Ferrari-erőforrások jelentették a problémát, Giovinazzi tartós boxutcában tartózkodásának pontos oka nem derült ki egyelőre. Mindenesetre mindhármójuk délelőtti programja kimerült egy-két installációs körben.

Legjobban a ma 31. születésnapját ünneplő Valtteri Bottas kezdett, a Mercedes finn versenyzőjének 1:44.493-as ideje azonban csak szűk 7 századdal volt jobb, mint a listavezető Lewis Hamiltoné. Kettejüket a Red Bull-os Max Verstappen követte a harmadik helyen, szintén tizedmásodpercen belüli lemaradással, a holland mögött a Racing Point duója zárt: Sergio Pérez csakugyan közel volt az élbolyhoz, de Lance Stroll is csak két századdal volt lassabb a mexikóinál.

A legjobb tíz második felében Alexander Albon, valamint Esteban Ocon, Carlos Sainz Jr., Daniel Ricciardo és Lando Norris sorrendben a Renault és a McLaren versenyzői sorakoztak fel. A Ferrarinál a várakozások szerint, de katasztrofálisan indult a hétvége, a pályán lévők közül csak a Williamseket előzték meg a vörösök: Charles Leclerc 14., Sebastian Vettel 15. lett, csak a monacói maradt el kapásból 1,2 másodperccel az edzéselső Bottas köridejétől.

A második gyakorlás 15 órakor kezdődik magyar idő szerint, amit szokás szerint az M4 Sport közvetít élőben.

Az első szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4616179926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása