F1: Hamiltoné a barcelonai pole
Formula–1 2020: Spanyol Nagydíj – Időmérő edzés

Nem okozott meglepetést a Spanyol Nagydíj időmérő edzése sem: simán a Mercedesé az első sor Barcelonában.

m239269.jpg

A Mercedes pontversenyben élen álló brit versenyzője, Lewis Hamilton nyerte a Formula–1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését Barcelonában, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az élről. A 35 éves pilótának ez az idei negyedik és pályafutása 92. pole pozíciója. A címvédő és hatszoros világbajnok Hamilton mellől csapattársa, a finn Valtteri Bottas startolhat. 

A két mercedeses kiemelkedett a mezőnyből, kettejük között mindössze 59 ezred döntött. A harmadik rajtkockát a Red Bull holland versenyzője, a pontversenyben második Max Verstappen szerezte meg, míg a negyedik pozícióból a mexikói Sergio Perez indulhat, aki kigyógyult a koronavírus-fertőzésből, amely miatt az előző két futamot kihagyta.

20018-spanish-gp-fp2.jpg

Tovább szenved a Ferrarival a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel, aki ezúttal csak 11. lett, azaz már a második szakaszban kiesett, miközben márkatársa, a monacói Charles Leclerc kilencedikként végzett.

A Spanyol Nagydíj vasárnap 15:10 órakor kezdődik, élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Forrás: MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8316148982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása