F1: Bottas a végén győzte le Hamiltont, Hülkenberg harmadik!
Formula–1 2020: 70. Évforduló Nagydíj – Időmérő edzés

Habár tűnt Lewis Hamilton tűnt favoritnak, utolsó körével Valtteri Bottas elhappolta a rajtelsőséget a világbajnoki éllovas elől. Nico Hülkenberg a harmadik helyre ugrott a Racing Pointtal.

m238173.jpg

A múlt hetihez képest számottevően melegebb levegő- és aszfalthőmérséklet fogadta a Formula–1 mezőnyét, ebből adódóan a köridők is lassabbak voltak. A Q1-ben mindenki elővette a lágy gumikat, a Mercedesek pedig kapásból több tizedes előnnyel verték az üldözőbolyt, ami nagyon szorosnak bizonyult: a két Red Bull-os között mindössze egyetlen ezred volt a különbség, Max Verstappen és az Alpha Tauri-s Pierre Gasly pedig ezredre azonos időt futottak.

Egy körön továbbra is látható a javulás a Williamsnél, amit az is alátámaszt, hogy George Russell sorozatban negyedik alkalommal jutott a Q2-be, ami nem sikerült Danyiil Kvjatnak (Alpha Tauri), Kevin Magnussennek (Haas), a csapattárs Nicholas Latifinek, valamint a két Alfa Romeónak. Pedig egyik gyorskörén fel is tartotta Esteban Ocon a brit Mercedes-neveltet, ami miatt utólag rá is néztek a renault-s francia körmére, három hellyel kerül hátrébb a rajtrácson a stewardok döntésének értelmében.

Amíg a Q2-ben folytatódott a Mercedes-hegemónia, a koronavírusos Sergio Pérezt helyettesítő Nico Hülkenberg saját magára és csapatára hozta rá a frászt, amikor a Maggotts-Becketts-Chapel kanyarkombináció kijáratán elhagyta a pályát, mert attól tartott, hogy megsérült az autója, de megúszta, ráadásul simán továbbjutott a német. Sebastian Vettel azonban kiesett a 12. helyen, a Ferrari négyszeres világbajnok versenyzőjével együtt Ocon, Carlos Sainz Jr. (McLaren), Romain Grosjean (Haas) és Russell is búcsúzott.

Hamilton állt az eredménylista élén az első gyorsköröket követően a harmadik szakaszban, a végén azonban Valtteri Bottas elvette tőle a rajtelsőséget! A finn 63 ezreddel győzte le a hatszoros világbajnokot, ezzel pályafutása 13. pole pozícióját szerezve; a Mercedes így is óriási fölénnyel bérelte ki az első sort. Ennél is nagyobb meglepetést okozott Nico Hülkenberg, aki utolsó körével a harmadik helyig ugrott fel, a németet pedig még a mögötte érkező Max Verstappen sem tudta lenyomni.

m238279.jpg

A Red Bull-os így negyedik lett, majd Daniel Ricciardo (Renault), Lance Stroll (Racing Point) és Pierre Gasly (Alpha Tauri) sorakozott fel a holland mögé. Charles Leclerc nyolcadik lett a Ferrarival, ami a monacói állítása szerint sokkal inkább tükrözi az olaszok igazi tempóját, míg a TOP-10 sorrendje az előző két hétvége gyengébb szombatjait követően ismét Q3-ba jutó Alexander Albonnal (Red Bull) és Lando Norrisszal (McLaren) lett teljes.

A 70. Évforduló Nagydíj – hasonlóan a szintén Silverstone-ban rendezett Brit Nagydíjhoz – 52 körös, a verseny vasárnap 15:10-kor kezdődik magyar idő szerint. Az idei szezon ötödik viadalát az eddigiekkel összhangban élőben közvetíti az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7216119032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása