Amerikai siker, új éllovas az F3-ban
Formula–3 2020: Silverstone II. – Főfutam

Elolvadt Oscar Piastri néhány fordulóval ezelőtt nehezen behozhatónak tűnt előnye: Logan Sargeant sima rajt-cél sikerrel szerezte első győzelmét a kategóriában, amivel a vezetést is átvette a pontversenyben.

unnamed_2_6.jpg

Zsinórban másodjára indulhatott a pole-ból főversenyen Logan Sargeant, s amíg a múlt héten Liam Lawson lerajtolta őt a piros lámpák kialvásánál, ezúttal nem történt pozíciócsere az élen, hiába reménykedett egy újabb jó rajtban a Red Bull új-zélandi neveltje – sőt, a Hitech GP-vel a harmadik helyre szorult vissza, Jake Hughes ugyanis megelőzte őt a HWA-val, ám a szintén premás Frederik Vestit már fel tudta tartóztatni.

Hughes előzését és Vesti próbálkozását le is nyugodtak a kedélyek az élmezőnyben, a pontszerző helyekért azonban továbbra is öldöklő csata folyt, például Vesti, Théo Pourchaire (ART Grand Prix) és David Beckmann között; volt, hogy hárman autóztak fej-fej mellett, majd a Trident németje jött ki győztesen mindebből. Ezt, valamint gumikímélő stratégiáját kihasználva Lawson meg tudott lépni ettől a triótól, majd szép lassan elkezdett felzárkózni Hughes-ra is.

unnamed_3_3.jpg

Sargeant viszont semmitől sem zavartatva szerezte meg első F3-as győzelmét, közvetlenül mögötte pedig már szintén nem történt változás a befutóig, Hughes megtartotta a második helyet Lawsonnal, illetve a hajrában szintén felkapaszkodó Vestivel szemben. A Prema amerikaija ennek köszönhetően a pontversenyben is az élre állt, hat ponttal előzi a korábbi éllovas csapattársat, a 11.-ről indulva a 7. helyen célba érő Oscar Piastrit, aki így egy fordított rajtrácsos negyedik rajtkockából vághat vissza a sprintfutamon.

A Vestivel bezáruló négyes mögött Beckmann, Pourchaire, Piastri, Bent Viscaal (MP Motorsport), Clément Novalak (Carlin) és Lirim Zendeli (Trident) szereztek még pontot. A sprintversenyt vasárnap 9:45-től rendezik magyar idő szerint, amit szintén élőben közvetít az M4 Sport.

A főfutam végeredménye:

Fotó: Prema Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3916118990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása